Profesorei V. Daujotytei-Pakerienei – Švietimo ir mokslo ministerijos garbės ženklas

  • Teksto dydis:

Profesorei habilituotai humanitarinių mokslų daktarei Viktorijai  Daujotytei - Pakerienei įteiktas Švietimo ir mokslo ministerijos garbės ženklas už nuopelnus Lietuvos mokslui, švietimui ir kultūrai, mokslininkų ir mokytojų ugdymą, kūrybingos lietuvybės stiprinimą.

Apdovanojimą  profesorei įteikė švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Dainius Numgaudis Vilniaus universiteto Filologijos fakultete vykusiame iškilmingame renginyje,  kuriame profesorė skaitė Metų paskaitą  lituanistams ir švietimo bendruomenei „Romualdas Granauskas – mokytojams“.

Profesorė Viktorija Daujotytė - Pakerienė - iškili Lietuvos mokslininkė, profesorė, rašytoja,  literatūrologė, parašiusi per 30 mokslo, monografijų, eseistikos knygų, lietuvių literatūros vadovėlių  bendrojo ugdymo ir aukštosioms mokykloms.

Profesorė išugdė gausų būrį mokinių – mokslininkų ir mokytojų.

Žymus profesorės vaidmuo bendrajam visuomenės kultūros laukui. Labai svarbūs jos straipsniai  tautos ir visuomenės gyvenimo -  kultūros  - temomis, prisiimta pilietinė ir kultūrinė atsakomybė už lietuvių kultūros tradicijos tęstinumą ir gyvybingumą.

Profesorė Viktorija Daujotytė - Pakerienė yra apdovanota LDK Gedimino 4 laipsnio ordinu, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno, Santarvės, Nacionaline pažangos ir kitomis premijomis.

Profesorė Viktorija Daujotytė - Pakerienė  1968 m. baigė Vilniaus universitetą. Nuo 1972 m. – Vilniaus universiteto dėstytoja, 1983–1985 m. – Lietuvių literatūros katedros vedėja, 1982 m. – docentė, 1988 m. – filologijos mokslų daktarė, 1990 m. – profesorė.

Švietimo ir mokslo ministerijos garbės ženklu yra apdovanoti 28 asmenys už ypatingus nuopelnus mokslui ir švietimui. Jį yra gavę mokslininkai Meilė Lukšienė, Zigmas Zinkevičius, profesorius  Virginijus Noreika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių