Profesinių sąjungų konfederacija remia medikų mitingą

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) palaiko sausio 4-ąją, ketvirtadienį, vyksiantį mitingą „Paskutinių medikų žygis į oro uostą“.

Pasak LPSK pirmininko Artūro Černiausko, mitingo organizatorių reikalavimai yra racionalūs ir visiškai suprantami. Apie didelę Lietuvos medikų emigraciją iš Lietuvos dėl socialinių ir ekonominių priežasčių kalbama daug, bet ši problema vis dar neišspręsta.

„Nepateisinama, jei jaunas gydytojas rezidentas teuždirba po 300-400 eurų, t. y. už didžiulės kvalifikacijos reikalaujantį darbą negauna nė minimalios mėnesinės algos. Taip, jei gaunama pusketvirto šimto eurų siekianti stipendija, jaunas specialistas gali gyventi oriau, bet juk ją gauna tik dalis, - pabrėžia A. Černiauskas. - Tiek investuojame į medikų rengimą, o paskui patys juos varome į užsienį, kur jie pasitinkami išskėstomis rankomis.„

Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Aldona Baublytė atkreipia dėmesį į kitą didžiulę problemą - prastas rezidentų socialines garantijas. „Jei gaudama tokią algą jauna gydytoja išeina motinystės atostogų, kaip jai verstis?“, - retoriškai klausia profesinės sąjungos pirmininkė.

A. Baublytė taip pat pažymi, kad praėjusių metų liepą 8 proc. buvo keliamas tik gydytojų ir slaugos specialistų darbo užmokestis, rezidentų algos nekilo, nes jų įdarbinimas finansuojamas vien iš biudžeto.

„Skaičiuojama, kad vien po studijų emigruoja apie dešimtadalį medicinos studentų. Jau kalbama apie prarastą gydytojų kartą. Kiek ilgai valdantieji leis situacijai blogėti, kol pagaliau bus imtasi ryžtingų veiksmų?“, - retoriškai klausia A. Černiauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaudu

skaudu portretas
kai dirbdamas žmogus, baigęs mokslus, dirbdamas pagal profesiją, negali oriai gyventi iš savo atlyginimo ir čia ne būtinai apie medikus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių