Profesinės sąjungos abejoja švietimo ministre: ji nevaldo situacijos

Penktadienį su premjeru Sauliumi Skverneliu susitikę mokytojų ir dėstytojų profesinių sąjungų vadovai sako neišgirdę konkrečių įsipareigojimų dėl pokyčių sistemoje.

Po susitikimo jie taip pat išsakė abejonių dėl švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės – esą ji nevaldo situacijos.

„Mes iš tikro daugeliu klausimu matome, kad ministrė nėra geranoriška ir nenori bendrauti kaip su partneriais, nori daugmaž primesti savo valią. Manome, kad tai yra netinkamas metodas“, – po susitikimo Vyriausybėje sakė Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo (LAMPSS) pirmininkė Asta Lapinskienė.

Tuo metu premjeras, A.Lapinskienės teigimu, yra geranoriškas ir galėtų paveikti ministrę, kad ši pasitaisytų.

„Manau, kad ir paveiks ministrę, ir turėsime visi geranorišką komandą, kurioje iš tikro padarysime Lietuvai naudingą darbą“, – dėstė ji.

Ketvirtadienį protesto akciją dėl aukštųjų mokyklų pertvarkos prie Seimo ir Vyriausybės rengusios LAMPSS vadovė sako iš premjero negavusi atsakymų į proteste keltus klausimus, pavyzdžiui, dėl planuojamų atleidimų.

„Šiandien premjeras negali to pasakyti, nes tą dalyką turi padaryti ministrė, tai yra ministerijos darbo grupė turi paskaičiuoti, kiek reikia atleisti žmonių, tai ne premjero reikalas. Aš manau, kad tas bus daroma ir padaryta“, – sakė A.Lapinskienė.

Mokytojus atstovaujančios Lietuvos švietimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Eugenijus Jesinas penktadienį po susitikimo su premjeru taip pat teigė negavęs atsakymų į jam rūpimus klausimus dėl pertvarkų švietime. Anot jo, pavyzdžiui, etatinio mokytojų darbo apmokėjimo įvedimas gali nusikelti.

„Aš manyčiau, kad jeigu nebus būtent statusas suteiktas mūsų reformoms struktūrinio pertvarkymo, ko gero, turėtų nusikelti. Jeigu sąžiningai viską vykdytume, priimtume sprendimus, pripažintume, kad iš tikrųjų šalis neturi pakankamai finansinių galimybių, tai visi numatyti struktūriniai pokyčiai turėtų nusikelti mažiausiai metams“, – sakė jis.

E.Jesinas irgi išsakė priekaištų ministrei J.Petrauskienei. Pastaroji penktadienio susitikime nedalyvavo.

„Nevisiškai (pasitikime), kadangi iki šio laiko jinai mūsų pasitikėjimo neįgavo. Įvyko tik vienas susitikimas praėjusią savaitę su ministre, mes išgirdome daug populistinių pažadų ir padarėme tokią išvadą, kad ministrė praktiškai nelabai žino realią situaciją. Jinai nevaldo tos situacijos ir Švietimo ministerijoje, ten veikia sugedusio telefono principas: viena šnekama mums darbo grupėse, kita šnekama jai. Taip neturėtų būti iš tikrųjų“, – sakė jis.

Kitas švietimo srities profesinių sąjungų ir premjero susitikimas planuojamas liepos pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokytoja

Mokytoja portretas
Ar atsimenate, kas turėjo būti žaliųjų švietimo ministrė? Bet atsirado protingesnė, kuri anaiptol taip neatrodo. Dabar ir srebiame košę.

siūlyčiau į ministrus

siūlyčiau į ministrus portretas
komentatorius "Ministrei" ir "Tikrovė dar žiauresnė", šie, du po vieną ar du viename, tikrai padarytų tvarką ir atneštų švietimui apčiuopiamą naudą, tik deja nėr kaip iškelti kandidatų, nes nėra slaptų komentatorių IP: , na bet gal perskaitys komentarą ir imsis iniciatyvos nutiesti sau takelį į seimą, o po to ir į ministeriją :)

Vejas

Vejas portretas
Suskiai tie profsafungu darmaniukai.Ko taip greit su vergoviniu darbo kodeksu sutiko? Dabar jau kiauksi.Aisku ir ministre ne proto bokstas.Bet jau tiems tik gedingai patylet.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių