Prisiekė dar 36 Karo akademijos kariūnai

  • Teksto dydis:

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos pirmojo kurso kariūnai Lietuvos nacionalinio muziejaus Senojo arsenalo vidiniame kieme prisiekė tarnauti Lietuvai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Krašto apsaugos viceministras Marijus Velička sveikindamas kariūnus pabrėžė, kad jie tapo Lietuvos kariais, būsimais karių vadais, galbūt net aukščiausiais vadais. „Jeigu jau pasirinkote šį kelią, tai simbolizuoja, kad jums nebėra viskas taip paprasta ir neatsakinga. Jūs pasirinkote ginti Lietuvos šalį“, - kalbėjo viceministras. 

Šiais metais į Lietuvos karo akademiją buvo priimtas 71 jaunuolis, iš kurių 64, sėkmingai baigę septynių savaičių trukmės Bazinį kario kursą Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje, pasiryžo tapti Lietuvos karininkais.  

Susumavus rezultatus, geriausiu pirmakursiu, pelniusiu instruktorių pagarbą ir pasitikėjimą Baziniuose kariniuose mokymuose, išrinktas kariūnas Gytis Ugvarija, kuriam priesaikos ceremonijos metu buvo suteikta teisė pabučiuoti Akademijos vėliavą visų prisiekiančių kariūnų vardu.

28 pirmakursiai jau yra davę kario priesaiką anksčiau, tarnaudami Lietuvos kariuomenės daliniuose, todėl šeštadienį prisiekė dar 36 jaunuoliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kadetas

Kadetas portretas
,,Susumavus rezultatus, geriausiu pirmakursiu, pelniusiu instruktorių pagarbą ir pasitikėjimą Baziniuose kariniuose mokymuose, išrinktas kariūnas Gytis Ugvarija, kuriam priesaikos ceremonijos metu buvo suteikta teisė pabučiuoti Akademijos vėliavą visų prisiekiančių kariūnų vardu". Gražu ir miela skaityti, kai žinai, kad Gytis baigė Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjų. Sveikinimai Gyčiui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių