Prisiekė būsimi Lietuvos karininkai

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje vyko Lietuvos kariuomenės jaunesniųjų karininkų vadų mokymų (JKVM) klausytojų priesaikos ceremonija, kurios metu priesaikos žodžius ištarė 80 Lietuvos karo akademijoje ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione JKVM dalyvaujančių karių.

Šiais metais Lietuvos valstybei prisiekė ketvirtoji Lietuvos karo akademijos JKVM klausytojų laida, kurią sudaro studentai iš dešimties Lietuvos universitetų, tarp kurių ir Klaipėdos universiteto studentai bei absolventai, JKVM mokymus pradėję 2016 m. rudenį.

Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai yra viena iš privalomosios pradinės karo tarnybos formų, kurią atlikdami 18–32 metų aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, pagal tarpukario Lietuvos tradicijas vadinami kariūnais aspirantais, įgyja pagrindinį karinį parengimą, išmoksta veikti karinio vieneto sudėtyje ir jam vadovauti.

Jaunesniųjų karininkų vadų mokymai buvo atnaujinti 2012 m., siekiant stiprinti šalies gynybinius pajėgumus – rengti karininkus (būrių vadus) Lietuvos kariuomenės rezervui, jai reikalingus specialistus, ugdyti Lietuvos Respublikos pilietį, pasirengusį atlikti konstitucinę pareigą – ginklu ginti savo valstybę.

Šiuo metu Vilniuje mokosi 127, Klaipėdoje – 48, Kaune – 150 JKVM klausytojai.

Sėkmingai baigusiems trejų metų trukmės kursą JKVM absolventams suteikiamas atsargos jaunesniojo karininko (leitenanto) laipsnis ir rezervo būrio vado kvalifikacija. Atsargos karininkai turi realias galimybes tarnauti Lietuvos kariuomenėje ir siekti karininko karjeros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vv

Vv portretas
Atvyksta i pulka trys sviezuteliai karininkai ir pulko vadas, noredamas juos teisingai paskirstyti, klausia : kaip ziuri i alkoholi, kaip ziuri i moteris ir kaip ziuri i tarnyba . 1. Negeriu, istikimas zmonai, tarnyba laikau uz garbe. Sis paskirtas vadovauti 2 kuopai. 2 atsake, kad isgert ir mergas tai jis megsta, o ant tarnybos dejo skersa. Sis paskirtas vadovauti sandeliui. 3 patikino vada kad snapsas ir mergos laukia masinoj, o ka dar padaryt, laukia vado nurodymu. Tada vadas paskambino zmonai ir pranese, kad siandien namo negris, nes reikia nauja pavaduotoja supazindint su darbu...

Anonimas

Anonimas portretas
tai kad nera lietuvos yra amerikonu kolonija , tai kam jie priseike ,.! amerikonams ???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių