Pripažintos septynių religinių bendruomenių teisės į nekilnojamąjį turtą

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas trečiadienį posėdyje pritarė Teisingumo ministerijos siūlymui pripažinti 7 religinių bendruomenių ir bendrijų nuosavybės teises į jų faktiškai valdomus religinės paskirties pastatus bei šių pastatų priklausinius.

Nuosavybės teisės buvo pripažintos Dotnuvos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai parapijai į bažnyčią ir jos priklausinius Kėdainių rajono savivaldybėje, Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo rektoratui) ir Kauno Šv. Juozapo parapijai – į bažnyčias Kaune, Kėdainių Šv. Jurgio parapijai – į bažnyčią Kėdainiuose, Lietuvos Sentikių Bažnyčiai – į tris cerkves Panevėžio rajono savivaldybėje, Radviliškio rajono savivaldybėje bei Šiaulių rajono savivaldybėje, Mosėdžio Šv. arkangelo Mykolo parapijai – į dvi koplyčias Skuodo rajono savivaldybėje ir Žvingių Šv. Kryžiaus Išaukštinimo parapijai – į koplyčią Šilutės rajono savivaldybėje.

Iki 1948 metų, kuomet buvo paskelbtas religinių bendruomenių pastatų nacionalizavimas, šie maldos namai buvo religinių bendruomenių nuosavybė. Sovietmečiu šie pastatai ir toliau buvo naudojami religinių bendruomenių religinėms reikmėms.

Sutvarkius minėtų maldos namų nuosavybės teisių klausimą bus sudarytos galimybės, be kita ko, savininkams puoselėti dalį šių nekilnojamojo turto objektų kaip kultūros vertybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kada pagonys SAVO turtą atgaus, kodėl jų turėtas turtas jų naikintojams išdalijamas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių