Prieš nusikalstamas grupuotes kovos telefonu

Nesenų dienų įvykiai, kai grupė 20-23 metų jaunuolių Biržų rajone žiauriai nužudė merginą, susilaukė dėmesio ir Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitete, į kurį aptarti jaunimo nusikalstomų grupuočių formavimosi problemas šiandien atvyko ir Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas  bei Biržų rajono policijos komisariato viršininkas  Eugenijus Šopis.

Pasak komiteto pirmininko Alvydo Sadecko, nors jaunimo nusikalstamų grupuočių veikla Lietuvoje nėra masiškas reiškinys, tačiau padažnėję žiaurūs nusikaltimai kelia susirūpinimą. Komiteto narių nuomone, galima būtų organizuoti viešąją akciją, kuomet nurodytais telefonais žmonės anonimiškai galėtų pranešti apie nusikaltimus. Posėdžio metu taip pat apsvarstytos kitos nusikalstamumo  prevencijos priemonės, tačiau konkrečių pasiūlymų nepriimta.

Komiteto posėdyje dalyvavęs policijos generalinis komisaras V. Telyčėnas sakė, kad per metus nepilnamečiai padaro vidutiniškai 700-800 nusikaltimų, tačiau tendencija, kad sunkių nusikaltimų daugėtų, nepastebima. Komisaro nuomone, nusikalstamumo bangą skatina sunki socialinė padėtis, alkoholio ir narkotikų vartojimas.

Seimo nariai išklausė ir Biržų rajono policijos komisariato vadovą Eugenijų Šopį. Pasak komisaro, nusikaltimą įvykdę jaunuoliai jau yra nustatyti ir policijai žinomi, tačiau nusikaltimo aplinkybės ir motyvai neatskleidžiami, kadangi vykdomas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių