Priemokas skiria ir naujoji valdžia

Ankstesnei Vyriausybei kritikos negailėję dabartiniai valdantieji patys neatsispyrė galimybei skirti priemokas savo komandų nariams - jas gauna dalis naujų viceministrų, premjero ir ministrų patarėjų, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Ministro pirmininko tarnyboje ir keliose ministerijose politinio pasitikėjimo tarnautojams skirtos priemokos svyruoja nuo 25 iki 60 proc. jų pareiginio atlyginimo.

Premjeras Algirdas Butkevičius priemokas skyrė dešimčiai savo komandos narių. Naujajam ministro pirmininko kancleriui Alminui Mačiuliui kiekvieną mėnesį prie atlyginimo bus mokama 40 proc. pareiginės algos dydžio priemoka.

„Priemokos yra natūrali atlyginimo dalis. Darbų Vyriausybėje mastas didelis, šie žmonės negaili jėgų ir laiko, todėl mokamos priemokos už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą“, - „Lietuvos žinioms“ sakė A.Butkevičius. Premjero komandos narių priemokoms išmokėti per mėnesį reikės skirti 14 tūkst. 424 litus.

Konservatorius Jurgis Razma teigia, kad taip valdantieji rodo dviveidiškumą: „Juk jie šaukė, kad apskritai nereikia jokių priemokų, buvo daromi pareiškimai, kuriuose tai buvo prilyginama kone lėšų švaistymui. Dabar jiems reikėtų pamąstyti apie savo dviveidiškumą, kurį visuomenė, manau, labai greitai pamatys“.


Šiame straipsnyje: Vyriausybėpremijospriemokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jorė

Jorė portretas
Šaunu. O mes dar negavome savo uždirbtų pinigėlių gruodžio mėnesį. Mat, dar niekas sausio mėnesiui nedavė finansavimo. Pasirodo valdžiasnukiams jau ir algos ir priedai atsirado.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių