Prieglobsčio prašytojai gaus didesnes išmokas?

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlo 10 eurų padidinti prieglobsčio prašytojams maistui ir smulkioms išlaidoms skiriamas išmokas. Teigiama, kad dabar skiriamos pašalpos sunkiai užtenka prasimaitinti, pabėgėlius gelbsti įvairi parama maistu, rašo „Lietuvos žinios“.

Planuojama, kad vietoj 61 euro jiems būtų mokama 71,4 euro siekianti išmoka. Pabėgėlių priėmimo centre maitinimas gali būti organizuojamas keliais būdais: išmokant pašalpas, centralizuotai centro valgykloje arba išduodant maisto produktus, kurių vertė lygi pašalpos dydžiui.

Pagal galimybes užsieniečiai Pabėgėlių priėmimo centre aprūpinami drabužiais ir avalyne, patalyne bei asmens higienos priemonėmis. Užsieniečiams organizuojamas lietuvių kalbos mokymas, lietuvių kultūros pažinimo kursai, profesinis orientavimas, taip pat planuojamas laisvalaikis. Užsieniečiams garantuojama teisė atlikti religines apeigas, nepažeidžiant viešosios tvarkos ir kitų asmenų teisių.

Šiuo metu Pabėgėlių priėmimo centre gyvena kiek daugiau nei 50 prieglobsčio prašytojų. Didžioji dalis jų – ukrainiečiai, atvykę iš Rytų Ukrainos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
tam šiaip: rusai gins, kaip iki šiol ginę, amerikosai juk savo užsrėbtos košės (Arabų pavasario) dar lig šiol negali išsrėbti

šiaip

šiaip portretas
prajuokino profesinis paruošimas,taigi jau buvo skelbiama apie gydytojų,inžinierių atvykimą,kaip tik nuotrauka,taip ir vaikučiai užfiksuoti,o kur mylinčios mamos,vien tik jauni vyrukai,įžūlūspilni paniekos Europai,o kas gins jų Tėvynę nuo teroristų?

kada

kada portretas
valdantieji baigs tyciotis ispensininku jei zmogus turedamas nukentejusio statusa negauna jokios ismokos ir jam biurokratiskai /atsispardoma/ tai ciniskumo virsune o svetimiems randami pinigai pagal briuselio ponu pageidavima tai kam jus tarnaujate? ... tik ne savo zmonems o /kazkokiam/ klanui kuris jums numeta /apgrauzta kaula/ kurio mums ir nelieka. tai bjauru
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių