Prie Rusijos ambasados Vilniuje mitinge išsakyta parama Gruzijai

  • Teksto dydis:

Prie Rusijos ambasados Vilniuje ketvirtadienį surengtas nedidelis mitingas, kuriame išsakyta parama Gruzijai praėjus penkeriems meto po karo su Maskva dėl atskilusių teritorijų.

Kelios dešimtys žmonių laikė Gruzijos, Lietuvos ir renginį organizavusios Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų vėliavą.

Mitinge kalbėjęs Gruzijos parlamento vicepirmininkas Giorgi Baramidze paragino Rusiją nutraukti Pietų Osetijos ir Abchazijos okupaciją. Kalbą jis baigė lietuviškai: "Tegyvuoja laisva Lietuva, tegyvuoja laisva Džordžija".

Konservatoriai mitinge taip pat atkreipė dėmesį į padėtį pačioje Gruzijoje, kuri sulaukė kaltinimų dėl opozicijos persekiojimo, kai į valdžią atėjo prezidento Michailo Saakašvilio oponentai.

"Rožių revoliucijos idealai nyksta ir vysta Gruzijoje", - renginyje sakė Vilniaus konservatorių vadovas parlamentaras Mantas Adomėnas.

Lietuvos konservatoriai dažnai išsako paramą prezidento M.Saakašvilio partijai, kuri pralaimėjo pernai spalį vykusius Gruzijos parlamento rinkimus.

Abi politinės jėgos priklauso dešiniuosius vienijančiai Europos liaudies partijai.

2008 metų rugpjūčio 8 dienos naktį separatistiniame Pietų Osetijos regione prasidėjo ginkluoti Gruzijos kariuomenės ir separatistų susirėmimai. Gruzinų pajėgoms buvo pavykę užimti regiono sostinę Cchinvalį, tačiau į Gruzijos veiksmus atsakė separatistus remianti Rusija. Ji įvedė kariuomenę į regioną, vėliau - į kitus Gruzijos regionus ir pradėjo bombarduoti įvairius taikinius visoje šalies teritorijoje.

Po konflikto Rusija pripažino Pietų Osetijos ir Abchazijos nepriklausomybę, tačiau likusi tarptautinė bendrija jas laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

Šią savaitę Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadzė interviu BNS atmetė kaltinimus, esą Gruzijos pareigūnai vykdo "selektyvų teisingumą" - pasak jos, buvusių aukštų pareigūnų teisinis persekiojimas liudija apie teisėsaugos savarankiškumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gaila

gaila portretas
Tikrai nueičiau,jei akcijai vadovautų ne konservai,ypač Adomėnas.Bet tokia proga nereikia skaldymosi,todėl tegul adomėnai sau ir mitinguoja,aš kitaip minėsiu šiandien.

MM

MM  portretas
kodel atvirai nerasot, kad gruzija pirma pradejo kara ir nakti uzpuole Cchinvale, kiek zuvo nekaltu gyventoju , kaip sugriautas ir sudegintas miestas, kiek vaiku liko naslaiciais. ADOMENUI : Lietuvos zmones toli grazu NE RUNKELIAI ir jie supranta kas yra kas.

beretnykai

beretnykai portretas
gana beretes megzt, visi i mitinga!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių