Valstybės gynimo taryba nusprendė atnaujinti ginkluotos gynybos koncepciją

  • Teksto dydis:

Reaguojant į geopolitinę situaciją, Valstybės gynimo taryba (VGT) ketvirtadienį nusprendė atnaujinti šalies ginkluotos gynybos koncepciją, pranešė prezidentūra.

Prezidentūroje ketvirtadienį posėdžiavusi VGT aptarė naujausią informaciją apie besikeičiančią saugumo padėtį regione ir Lietuvoje.

„VGT nusprendė, kad būtina peržiūrėti Valstybės ginkluotos gynybos koncepciją, kuri buvo priimta 2011 metais ir turi būti atnaujinta, atsižvelgiant į geopolitinę situaciją“, - rašoma prezidentės spaudos tarnybos pranešime.

Pagal Konstituciją, VGT svarsto ir koordinuoja svarbiausius valstybės gynybos klausimus. Į ją įeina Lietuvos prezidentas, ministras pirmininkas, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas.

Susitikimas rengiamas tuo metu, kai Lietuva imasi papildomų saugumo priemonių, reaguodama į Rusijos veiksmus Ukrainoje, ir siekia didesnio NATO sąjungininkų buvimo šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Satia

Satia portretas
Ar ne butu geriau,kad ta vadinamoji taryba paaiskinu grybauskaitei kad laikytu liezuvi uz dantu,nes aureole ,matyt,uzspaude smegenis ir pana nusisnekejo.Matyt vaikysteje mamyte ir tetukas nepaprotino,kad su kaimynais ir tevais reikia elgtis draugiskai,nes ju nepasirinksi......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių