Prezidentūroje apdovanoti šalį garsinantys lietuviai, tarp jų – A. Sabonis

  • Teksto dydis:

Prezidentūroje antradienį pasveikinti šalį pasaulyje garsinantys lietuviai - įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai.

„Šis apdovanojimas, kurį kažkada sugalvojome prieš ketverius metus, išliko mums labai svarbus, nes tai reiškia jungtį su Lietuva, tai reiškia jungtį su Lietuvos žmonėmis, tai reiškia, kad Lietuva tikrai yra globali ir didelė“, - renginyje Prezidentūroje sakė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Už atvestas investicijas apdovanotas Jungtinėse Valstijose įsikūrusios bendrovės „Devbridge Group“, investuojančios Lietuvoje, steigėjas Aurimas Adomavičius, o už Lietuvoje gimusių idėjų sklaidą pasaulyje apdovanotas viešojo transporto platformos „Trafi“ vienas įkūrėjų Martynas Gudonavičius.

Verslo patarėjas, pardavimų ir rinkodaros ekspertas brazilas Carlosas Levensteinas (Karlusas Levensteinas) apdovanotas už tarptautinės patirties sklaidą. Tuo metu už tarptautinių inovacijų diegimą Lietuvoje apdovanoti Raimundas ir Mindaugas Steponavičiai. Broliai yra aukštųjų technologijų įmonės Lietuvoje „Sprana“ vadovai.

Už tarptautinės patirties indėlį į pokyčius regionuose apdovanotas statybos ir interjero projektų įmonės „Avastatos grupė“ įkūrėjas ir vadovas Arnius Bijanskis. Daugiau nei 100 darbuotojų turinti įmonė įkurta Akmenėje. Už užsienio lietuvių telkimą apdovanota Jungtinėse Valstijose dirbanti Lietuvos garbės konsulė, Pasaulio lietuvių meno tarybos steigėja Daiva Čekanauskas Navarette (Daiva Čekanauskas Navaretė).

Buvęs ilgametis Didžiosios Britanijos prekybos rūmų Lietuvoje pirmininkas Chrisas Butleris (Krisas Batleris) apdovanotas už nuoširdžią draugystę, o už Lietuvos vardo garsinimą apdovanotas Malaizijoje dirbantis fotografas, socialinių projektų sumanytojas Paulius Staniūnas.

Apdovanojimams iš viso buvo nominuoti 40 žmonių iš 10 pasaulio šalių.

Šiais apdovanojimais pagerbiami užsienyje gyvenantys, dirbantys ir studijuojantys lietuviai, kurie siekia išlaikyti tvirtą ryšį su Lietuva, ją garsinti ir prisidėti prie globalių galimybių šaliai sukūrimo.

Garsiausias Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis pagerbtas „Už viso gyvenimo nuopelnus“. Jam apdovanojimą anksčiau įteikė Lietuvos užsinio reikalų ministras Linas   Linkevičius.

A. Sabonis – legendinė Lietuvos sporto asmenybė, išskirtinis profesionalas, pasiekęs tarptautinių aukštumų, grįžęs į Lietuvą, čia įsteigęs krepšinio mokyklą ir toliau    gerinantis Lietuvos sporto kokybę bei žinomumą.

     Laureatams įteiktos skulptoriaus Stasio Žirgulio statulėlės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Pasipiktines

tam Pasipiktines portretas
nereikia tavo sarkazmo, nelaimėli. Kyla klausimas, kodėl tu nepatenkintas - ar tau reikia kokios užuojautos? ar gyveni uzurpuotoje šalyje? neturi ko valgyti? o gal santaupas atidavei banditams? Vadinasi, tau trūksta proto ir niekas, net Linkevičius tau jo neįdės. O pats L.Linkevičius tikrai nusipelnė apdovanojimo už indėlį į tarptautinę politiką, už Lietuvos teisių gynimą ES ir už jos ribų, ir, nors tikrai nesu socdemų gerbėjas, bet iš visų socdemų seime ir vyriausybėje šis žmogus yra labiausiai vertas pagarbos. Beje, niekada jo kalbose nebuvo niekinama ir tyčiojamasi iš buvusios valdžios, priešingai nei daro premjeras, visokios šaulienės, sysai ar skardžiukai. Tai rodo L.Linkevičiaus aukštą kultūrą ir inteligenciją.

tam Kada

tam Kada portretas
turiu tave pakoreguoti - pensijų niekas nepavogė, o jei pavogė, tai įvardyk. Buvo sumažintos pensijos ir atlygiai, bet tik ne patys mažiausi, tad nėra ko rėkti. Dabar ekonomika atsigavusi ir reikalauk iš dabartinio "teisingojo" premjero, kuris algas kėlė savo aplinkai, seimūnams, o tiems, kurie rėkdami ir keikdami Kubiliaus valdžią rinko dabartinę šventąją trejybę ir užmiršo pakelti. Tiesa, pakėlė gal kokiais 3 eurais, pasiskaičiuokit, nelaimėliai ir neužmirškit ir vėl juos rinkti, bus garantuota jų senatvė.

Pasipiktines

Pasipiktines portretas
O kodėl neapdovanotas pats svarbiausias ir labjausiai garsinantis Lietuvą žmogus-Linkevičius?REIKALAUJU!Tiek gražia moka atsiprašinėti, puikiai lakstyti i Ukrainą ir atgal su raginimais,organizavimais, patarimais ir užuojautom(ne mums lietuviams o užsieniečiams).Tep gera išsampruotauja-vograuja(beveik kap prezyydentė pas Briuselio kopūstus) perbėgėlių..atsiprašau-pabėgėlių klausimais..
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių