Prezidentė: NATO priėmė istorinį sprendimą dėl saugumo Baltijos šalyse (papildyta)

  • Teksto dydis:

NATO viršūnių susitikime dalyvavusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė istoriniais pavadino priimtus sprendimus dėl saugumo stiprinimo Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

NATO viršūnių susitikime dalyvavusi Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė istoriniais pavadino priimtus sprendimus dėl saugumo stiprinimo Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

„Tai yra svarbu, tai yra istoriška. Tai, ko siekė Lietuva, visos Baltijos šalys ir Lenkija, tai šiandien yra patvirtinta“, - penktadienį Velse žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

„Gavome visų 28 valstybių įsipareigojimus ginti mūsų regioną, jei grėsmė iškiltų iš karto ir tai daryti ne dienomis, o valandomis“, - sakė prezidentė.

Prezidentė taip pat pabrėžė, kad NATO atvirai įvardijo Rusiją kaip „agresorę Europoje“ ir kad „strateginės partnerystės  tarp NATO ir Rusijos nėra“. Jos interviu garso įrašą BNS atsiuntė prezidentės spaudos tarnyba.

„Galėčiau blogai pajuokauti - turbūt turime dėkoti tam agresoriui, kuris parodė, kad NATO anksčiau nebuvo pakankamai adekvačiai pasiruošusi ginti Baltijos šalis ir Lenkiją, ir dabar tai yra padaryta“, - sakė D.Grybauskaitė.

Prezidentės spaudos tarnyba ir Lietuvos krašto apsaugos ministerija pranešė, kad per NATO viršūnių susitikimą penktadienį nuspęsta, kad Lietuvoje ir Baltijos šalyse bus steigiamos NATO vadavietės, kurios užsiims pratybų planavimu ir kolektyvinės gynybos užduočių vykdymu.

Baltijos šalyse taip pat ketinama iš anksto dislokuoti infrastruktūrą ir įrangą, kad būtų geriau pasirengta sąjungininkų atvykimui.

Pasak krašto apsaugos ministro Juozo Oleko, siekdama įgyvendinti NATO priimtus sprendimus, Lietuva privalės tinkamai paruošti infrastruktūrą, kad sąjungininkų pajėgoms nieko netrūktų.

„Turėsime įgyvendinti batalionų plėtrą, paskirti personalą ir parengti infrastruktūrą būsimai NATO vadavietei bei įrangos sandėliavimui. Be abejo, ir toliau teiksime visą reikiamą paramą Lietuvoje dislokuotiems NATO kariams,“  – pranešime spaudai teigė ministras.

Anot pranešimo, atsižvelgiant į pasikeitusią Rusijos karinę laikyseną, NATO viršūnių susitikime atnaujinti operaciniai planai mūsų regiono gynybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
puiku, pritariu komentatoriui Senis. tačiau juk tie ruskių samdiniai, pasislėpę bunkeriuose Lietuvoje, net nežino, kas yra ir buvo Napoleonas. Jie skaudžiausiai reaguoja į tokias replikas, kaip žodis fašistas prilyginamas labai teigiamam apibūdinimui, patys rėkia apie fašistus ir galvoja, kad mes, palaikydami Ukrainą, įsižeisim. O mums tai labai mielas ir malonus epitetas. Tai ruskiai dreba iš pykčio, pavadinus juos fašistais. Tai kodėl nepavadinti dar sykį, kad jie užspringtų kartu su savo fašistu putinu. Taigi, ruskiai fašistai, šovinistai ir dvokiantys soldafonai, net iš tolo negalit prilygti puikiai, švariai, blizgančiai Hitlerio armijai. Revanšas jau arti.

tai anarchija

tai anarchija portretas
atsibudai, ruskių mazgote? Norėtum ir tu prezidentu būti, bet proto neužtenka? Taip yra su visais ruskiais ir jų maškomis bei daškomis, kurie kaip kirmėlės tūno Lietuvoje ir bando ardyti jos tvarką. Taigi, ruskiai-suskiai, kiek berašytumėte savo kvailus komentarus ir dar su gramatinėmis klaidomis, nieko neišeis, putkino tarakonai, nepasiseks iš vėžių išmušti tautos, verčiau pagalvokit, kur pasidėsit, nes Lietuvoje jums vietos tikrai nebus.

rezidentas

rezidentas portretas
Paskutinis JAV prezidentas - Barakas Obama?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių