Prezidento įstatymo pataisos Seimo nedomina

Seimas iš pirmadienio darbotvarkės išbraukė balsavimą, kuriuo turėjo spręsti, ar iš buvusio šalies vadovo Rolando Pakso bus atimta teisė vadintis Prezidentu.

Pirmadienį Seimas ketino imtis keleto Prezidento įstatymo pataisų. Vienas iš pataisymų taip pat numato, kad Prezidento vardo netenka per apkaltą iš šalies vadovo posto pašalintas asmuo.

Šią pataisą pateikęs konservatorių frakcijos narys Saulius Pečeliūnas pasiūlymą argumentavo tuo, kad „Prezidento vardo palikimas iki gyvos galvos yra ypatingos pagarbos asmeniui ženklas", o per apkaltą pašalintas šalies vadovas „tokios pagarbos nenusipelno".

„Be to, toks asmuo pagal Konstituciją nebegali būti renkamas ar skiriamas į jokias valstybines pareigas, susijusias su priesaikos davimu Tautos atstovų - Seimo akivaizdoje. Todėl palikti jam teisę vadintis Prezidentu atrodo absurdiška", - pateiktame projekte aiškino parlamentaras.

Pirmadienį S. Pečeliūnas lrt.lt sakė, kad Seimas klausimą iš darbotvarkės išbraukė.

Seimo nario manymu, jis galėtų būti svarstomas jau po rinkimų.

„Gal ir nereikia papildomos reklamos daryti. Žurnalistai šį klausimą labai išpūtė", - sakė jis.

Per visoje Europoje pirmą Prezidento apkaltą 2004 metų balandį iš šalies vadovo posto pašalintas Rolandas Paksas šiuo metu aktyviai dalyvauja savo vadovaujamos partijos „Tvarka ir Teisingumas" rinkimų kampanijoje.

Partiečiai nevengia R. Pakso rinkėjams pristatyti kaip buvusio Prezidento.

Dėl to, kad buvo pašalintas apkaltos keliu, R. Paksas jau anksčiau neteko valstybinės rentos, kitų privilegijų, tačiau įstatymiškai iki šiol išsaugojo teisę vadintis Prezidentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių