Prezidentės ir premjero susitikime bus kalbama apie V.Ušacką

Prezidentės Dalios Grybauskaitės ir premjero Andriaus Kubiliaus susitikime trečiadienį bus kalbama apie šalies vadovės kritikuotą užsienio reikalų ministrą Vygaudą Ušacką, BNS patvirtino prezidentės ir premjero atstovai.

"Atsiliepdama į premjero prašymą, prezidentė susitiks su juo aptarti politinę situaciją šalyje, valdančiosios koalicijos klausimą ir užsienio reikalų ministro V.Ušacko klausimą", - BNS sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

"Sutarta kalbėtis apie V.Ušacką", - BNS sakė premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

Pats V.Ušackas antradienio popietę sakė, kad nėra parašęs atsistatydinimo pareiškimo.

"Ne, nesu. Daugiau nieko nekomentuosiu", - BNS sakė V.Ušackas.

A.Kubilius antradienį interviu Lietuvos radijui sakė, kad užsienio reikalų ministras turi stengtis atgauti prarastą šalies vadovės pasitikėjimą. Vyriausybės vadovo teigimu, jei pasitikėjimo atgauti nepavyks, teks ieškoti "kitų sprendimų".

Pirmadienį V.Ušackas sakė žurnalistams nematąs pagrindo atsistatydinti, nors pripažino, kad jam trūksta šalies vadovės pasitikėjimo. Užsienio reikalų ministras teigė kalbėjęs su premjeru Andriumi Kubiliumi apie tai, kad šalies vadovė esą per mažai juo pasitiki.

Prezidentė D.Grybauskaitė pastaruoju metu ne kartą viešai kritikavo užsienio reikalų ministrą V.Ušacką. Praeitą savaitę šalies vadovė sakė, kad "niekada nėra teigusi", jog ministras turi jos paramą. Anksčiau ji sakė, kad V.Ušackas ją "ne visuomet girdi".

Pirmadienį premjeras ir ministrai susitiko su šalies vadove, tačiau pastaroji po susitikimo teigė, kad apie galimą ministrų pasikeitimą nebuvo kalbėta.


Šiame straipsnyje: ušackas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių