Prezidentės inicijuotai kampanijai „Už saugią Lietuvą“ – dveji

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai susitiko šventinių pietų su globos namų vaikais. Taip paminėtas antrasis kampanijos gimtadienis ir pratęsta Tarptautinio Vilniaus klubo iniciatyva dovanoti turiningą laiką sunkumus patiriantiems vaikams.

Į vieną sostinės kavinių atvykę šventės dalyviai bendravo su šalies vadove, vėliau valgė šventinius pietus, ragavo kampanijos gimtadienio tortą.

Prezidentės teigimu, sunkumus patiriantiems vaikams trūksta dėmesio ir gyvenimiškų patirčių, galimybės pasisemti įkvėpimo, pasijusti aktyvia visuomenės dalimi. Iniciatyvos, kurios vaikams dovanoja potyrių ir turiningą laisvalaikį, ypač vertingos, jos prisideda prie vaikų socialinių įgūdžių stiprinimo.

Iniciatyvą į įvairias sostinės vietas pietų pakviesti globos namų auklėtinius jau ne pirmą kartą vykdo Tarptautinis Vilniaus klubas. Lietuvoje gyvenančių užsieniečių bendruomenė aktyviai įsitraukė į visuomenės stiprinimo veiklas šalyje. Projekte dalyvaujantys išeiviai iš JAV - Vizgirdų šeima, lietuvių kilmės buvęs JAV jūrų pėstininkas Darius Novickis ir kiti - susitinka su globos namų vaikais, kartu leidžia laisvalaikį, motyvuoja juos. Su vaikais taip pat bendravo kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai broliai dailininkai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, atlikėjas Vidas Bareikis.

Pasak šalies vadovės, kampanija „Už saugią Lietuvą“ suvienijo valstybės valdžios institucijas, nevyriausybines organizacijas, verslo atstovus ir pažadino didesnį Lietuvos žmonių socialinį jautrumą. Visuomenės nuostatos jau keičiasi - tapome atviresni ir pastabesni socialinėms problemoms, nedvejodami tiesiame pagalbos ranką tiems, kam to labiausiai reikia.

Tam, kad socialiniai pokyčiai lengviau skintųsi kelią, prezidentė inicijavo įstatymų pataisas. Priimtas jų paketas dėl globos įstaigų pertvarkos, vaiko teisių apsaugos stiprinimo, patyčių.

Ypatingas dėmesys skirtas kovai su smurtu artimoje aplinkoje, patyčių mažinimui. Taip atsirado profesionali psichologinė pagalba telefonu tėvams „Tėvų linija“, testas moksleiviams „Įveik patyčias“. Kartu su ekspertais ir nevyriausybinių organizacijų atstovais toliau diegiami ir įtvirtinami modeliai, užtikrinantys, kad emocinė pagalba žmogų pasiektų visose grandyse, taip pat padedantys savivaldybėms motyvuoti nuo priklausomybių kenčiančius žmones pradėti gydytis.

Siekiant tikslo Lietuva - be globos namų, kampanijos suburta specialistų komanda susitiko su visomis savivaldybėmis, atsiranda vis daugiau institucinės globos pertvarkos pavyzdžių, kai visos pajėgos metamos budinčių globotojų paieškai, socialinių paslaugų stiprinimui.

Per dvejus metus sustiprinta kelios dešimtys vaikų dienos centrų, įsteigta 10 naujų. Visa tai - su verslo įmonių pagalba, kurių prie kampanijos prisijungė jau per 60.

Aktyviai į kampanijos veiklą įsitraukia užsieniečiai: NATO pajėgų integravimo vadavietė, ambasados, užsienio lietuviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimonas Kairiūkštis

Laimonas Kairiūkštis portretas
Po pateiktų ir įgyvendintų pataisų globėjai dirba pagal individualios veiklos pažymą, ko pasekoje globodami vaikus senatvėje nesukaups reikalingo darbo stažo ir atsidurs socialiai remtinų asmenų sąraše. Tuo tarpu žmonės dirbdami vaikų namuose gauna atlygį pagal darbo sutartį, turi kasmetines atostogas ir galiausiai 40 h darbo savaitę. Čia tai skatinama globa šeimoje...

gal

gal portretas
baikit pudrint zmonems smegenis su savo ivaizdziais kai kasdiena dingsta zmones ir vaikai ko nebuvo anksciau nors kaip kalbama gyvenom stagnacijoje bet ramiai ir nebuvom alkani nes valgem nors prasta bet svaru maista ir tu ligu nebuvo kurias uzveze europos pedofilai ir kt issigimeliai nes neturejom dargi supratimo kad tokie egzistuoja ir ta padare jav ir anlosaksu paleista masonu /demokratija/ ir susi/dorojimai su zmonemis mastanciai blaiviai ne pagal ju kriterijus kurie veda zmonija i sunaikinima tai veidmainiai nieksai ir ne daugiau......

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Taip jau globojate vaikus, kad jų per metus, nežinia kur" dingo apie 2000?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių