Prezidentė vyks į Londono olimpines žaidynes

Prezidentė Dalia Grybauskaitė vyks į 2012 metų vasaros olimpines žaidynes Londone, kur susitiks su Jungtinės Karalystės karaliene Elžbieta II, Lietuvos sportininkais.

Šalies vadovė dalyvaus olimpiados atidarymo ceremonijoje, stebės plaukiko Giedriaus Titenio pasirodymą kvalifikacinėse 100 metrų plaukimo varžybose bei Lietuvos ir Argentinos vyrų rinktinių dvikovą olimpiniame krepšinio turnyre, pranešė Prezidentūra.

„Olimpiada - kiekvieno sportininko tikslas. Įgyvendindami savo svajones ir dalyvaudami olimpinėse žaidynėse, mūsų atletai kartu įgyvendina ir visos Lietuvos svajonę. Sunkus darbas, atkaklumas ir, svarbiausia, pergalių siekis dviem savaitėm suvienija visą šalį ir uždega viso pasaulio lietuvius gyventi olimpiniu ritmu. Tai - įkvepianti akimirka, kurios laukiame ketverius metus“, - prieš vizitą sakė D.Grybauskaitė.

Londone ji taip pat lankysis olimpiniame kaimelyje, kur susitiks su Lietuvos olimpinės delegacijos atstovais ir jiems perduos iš Lietuvos atvežtą simbolinę olimpinę liepsną.

D.Grybauskaitė dalyvaus ir karalienės Elžbietos II rengiamame priėmime Bekingemo rūmuose.

Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė BNS sakė, kad šalies vadovė Jungtinės Karalystės sostinėje lankysis liepos 27-29 dienomis.

Rugpjūčio 4-5 dienomis į Londono olimpines žaidynes ketina vykti premjeras Andrius Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių