Prezidentė: vykdydami tik savo teisingumą, tiesos nerasime

Niekindami valstybę ir vykdydami tik savo teisingumą, tiesos nerasime, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Visuomet palaikiau ir palaikysiu ieškančius tiesos. Tačiau niekindami valstybę, keikdami jos teisėsaugą ir įstatymus, vykdydami tik savo teisingumą, tiesos nerasime“, - ketvirtadienį Seime skaitydama metinį pranešimą teigė šalies vadovė.

Anot jos, per metus į Prezidentūrą kreipėsi beveik 7 tūkst. žmonių, kas antras iš jų skundėsi dėl įvairių teisėtvarkos institucijų darbo.

„Dažniausiai mus visus pasiekiantis žmonių skundas – “Nėra teisybės„. (...) Viena vertus – džiaugiamės pažanga, kuriant teisinę valstybę. Kita vertus – abejojame valstybės gebėjimu užtikrinti teisingumą“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, teisė į teisingą, greitą ir nešališką teismą gali būti užtikrinta, jeigu teisingumą vykdys sąžiningi ir profesionalūs teisėjai.

Anot jos, iki šiol neįmanoma laikyta kova su teisėjų korupcija dabar jau įmanoma.„Kaune atskleista kabinetinio teisėjų susitarimo praktika. Vilniuje apnuoginti nešvarūs teisėjų ir advokatų veiklos modeliai. Tačiau dar gaji ir senoji ydinga tvarka – kur varnas varnui akies nekerta. Kolegai prokurorui už pirmo kyšio paėmimą pritaikoma lygtinė bausmė, o senų bylų vilkinimas vis dar įmanomas“, - sakė šalies vadovė.

Pasak D.Grybauskaitės, patikimesnei teismų sistemai kurti ir toliau reikia sutelktų pastangų. Jos teigimu, teisėsaugos institucijų depolitizavimas - taip pat mūsų apsisprendimas.

„Tačiau tie, kam ilgus metus teisėsauga buvo įrankis politinėms sąskaitoms suvesti arba savo ramybei apsaugoti, sunkiai atsisako šio įpročio. Kova dėl įtakos Finansinių nusikaltimų tarnybai – akivaizdus to pavyzdys. Ir tuo neapsiribota. Net paskutinių kadencijos mėnesių energija skiriama bandymui pakeisti Seimo Statutą bei įstatymus ir atnaujinti politikų įtaką teisėsaugos ir kontroliuojančioms institucijoms“, - kalbėjo prezidentė.

„Tikiuosi, nebus padaryta klaida, kuri grąžins mus į “kišeninio prokuroro„, “saugumo kurmių„ ir kovos tik su buitine korupcija laikus“, - pridūrė ji.Pasak šalies vadovės, jeigu norime tiesos, o ne teisingumo pagal užsakymus, privalome sutarti, kad visų teisėtvarkos institucijų nepriklausomumas ir atskaitomybė turi būti užtikrinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diplomatinis nusikaltimas

Diplomatinis nusikaltimas portretas
Kas leido sistemiškai sunaikinti modernią ekonominę sanklodą, kur kiekvienam žmogui buvo lengva ir erdvu? Žmonės tie patys, todėl jie turi atšaukti savo diplomatinius veiksmus ir sprendimus dėl visuomeninės nuosavybės, įmonių veiklos, planingos-proporcingos ekonomikos, modernaus ir rentabilaus žemės ūkio, pažangios kultūros ir nemokamo, nuoseklaus mokslo. Taip pat turi būti grąžintos darbo, įmonių, nedalomųjų fondų lėšos. Visos įstaigos turi funkcionuoti priešreforminiu lygmeniu.

Tėvas

Tėvas portretas
šiandien teisme buvo apklausta mano dukrytė.Ji pasakė tai,ką ją primokė motina , psihologai.Kad nebūtų apklausta psihologė,yra išvykusi atostogauti,o ieškovė vėl pamiršo UAB,,Žaibiškas greitis" akcijų įsigijimo sutartį.Būtume seniai išsiskyrę gražiuoju,bet ieškovė neįrašė akcijų ir teisėja atsisakė išskirti.Tad atsakovė keršydama įtraukė dukrytę.Te gyvuoja teisingumas!Pagrindinis jos reikalavimas atsisakyk verslo,matysi dukrytę,neatsisakysi nematysi.Trauksiu į dienos šviesą visų tarnybų broką ir sieksiu TIESOS.Mokyklos direktorė nepastebėdavo,kad mama neatveda į mokyklą dukrytės,o kad aš nepranešiau jog ji serga ir paguldyta į klinikas,parašė baisę pažymą.Mūsų organizacija gins vaikų ir tėvų teises visais teisiniais - leistinais būdais.Vaikų teisių astovas tikrai elgėsi korektiškai ir manau savo pareigą sažiningai atliks iki galo.Apie mokyklos ,kurioje mokosi dukrytė,įpatumus jau iformavau tam tikras tarnybas.Mano pusėje daug ten besimokančių mokinių tėvų.TIESOS! TIESOS! TIESOS! Pilieti nebijok!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių