Prezidentė užima 72 vietą galingiausių pasaulio moterų šimtuke

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė užima 72-ą vietą galingiausių pasaulio moterų šimtuke, skelbia Jungtinių Valstijų žurnalas „Forbes“.

„Ne veltui ji buvo pavadinta Geležine Ledi: Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė buvo bebaimė daug didesnio ir galingesnio rytų kaimyno kritikė, lygindama (Rusijos) prezidentą Vladimirą Putiną su Josifu Stalinu ar Adolfu Hitleriu“, - rašo „Forbes“ Lietuvos prezidentės pristatyme.

Įtakingiausia metų moterimi amerikiečių leidinys paskelbė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel. Antrą vietą užėmė kandidatė į JAV prezidento postą demokratė Hillary Clinton (Hilari Klinton).

Trečioji sąraše - Jungtinių Valstijų federalinio rezervo sistemos vadovė Janet Yellen  (Dženet Jelen), o ketvirtoji - verslininkė, filantropė Melinda Gates (Melinda Geits), kuri yra „Microsoft“ įkūrėjo Billo Gateso (Bilo Geitso) žmona.

Penktąją vietą „Forbes“ įtakingiausių pasaulio moterų sąraše užėmė JAV automobilių pramonės milžinės „General Motors“ vadovė Mary Barra (Meri Bara).

Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė buvo pirma nepriklausomos Lietuvos prezidentė moteris ir vienintelė šalies vadovė, perrinkta antrą kartą iš eilės.

Į prezidentės postą pirmą kartą ji buvo išrinkta 2009 metais. Nuo 2004 D.Grybauskaitė ji yra dirbusi Europos Komisijos nare, dar anksčiau ėjo finansų ministrės pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
Vienu žodžiu-Grib Čen In

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Grybauskaitė yra visų Lietuvos piliečių ir tautų Prezdentė. O kad yra gera Prezidentė , rodo faktas kad ji nepatinka čia komentuojantiems bolševikams.Jiems reikia Lenino, Stalino ar kokio kito niekingo žmogelio batų, ar subinės kad turėtų ką bučiuoti.

QQ

QQ portretas
Neputok.Tamstos prezidentė "galinga" tik tuo,kad sėdėjo,tamstos vadinamų vatnykų sostinėje Maskvoje ir krimto TSKP ir KGB mokslus.Tokių prezidenčių DAUGIAU NĖRA.Taigi,jos GALINGUMAS-RAUDONUMAS ir labai gerai maskuojamas.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių