Prezidentė už Ignalinos AE vilkinimą reikalaus atsakomybės

Ruošiantis Ignalinos atominės elektrinės uždarymui būta aplaidumo. Visi, kurie aplaidžiai dirbdami vilkino uždarymo procesą, turės prisiimti atsakomybę. Taip tvirtina Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Tokias mintis šalies vadovė išsakė po susitikimo su Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovybe. 

Nors Ignalinos atominės elektrinės uždarymas ir buvo vilkinamas, tačiau, valstybės vadovės nuomone, jam yra pasirengta tinkamai, o pats uždarymas yra neišvengiamas.

„Lietuva įžengs į naują istorinį laikotarpį: atsisveikins su senąja atomine elektrine ir, tikiu, netrukus statys naują. Noriu pasakyti aiškiai - Lietuva ir toliau išliks atominės energetikos šalimi, todėl visų jėgainės darbuotojų patirtis mums yra labai svarbi, - Prezidento spaudos tarnybos pranešime cituojama šalies vadovė. - 2010-ieji simbolizuos realios energetinės nepriklausomybės pradžią, kai elektros energijos kainas diktuos rinka, o kiekvienas Lietuvos žmogus bus apgintas nuo monopolijų savivalės."

Prezidentei lankantis IAE, jos vadovai supažindino šalies vadovę su numatytomis galimybėmis kitąmet apsirūpinti elektros energija. Valstybės vadovė teigiamai vertino šį pasirengimą ir pabrėžė būtinybę kuo greičiau Seime priimti Elektros energetikos įstatymą, užtikrinsiantį sklandų šalies aprūpinimą elektra.

D.Grybauskaitei taip pat buvo pristatytas naujos atominės elektrinės, kurios statybai Vyriausybė jau yra paskelbusi konkursą, projektas.

 Apsilankymo Ignalinos atominėje elektrinėje metu valstybės vadovę lydėjo energetikos ministras A.Sekmokas bei socialinės apsaugos ir darbo viceministrė A. Mikalauskaitė.

 Antradienį taip pat numatyti Prezidentės susitikimai su Zarasų, Visagino bei Ignalinos savivaldybių vadovais - per juos turi būti aptariamos galimybės, kaip pritraukti į regioną naujų investicijų, plėtoti naujas veiklas ir kurti naujas darbo vietas.


Šiame straipsnyje: IAEIAE uždarymasvilkinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių