Prezidentė turės spręsti, ar atleisti R.Palaitį (atnaujinta 18.07)

Premjeras Andrius Kubilius siūlo Prezidentei atleisti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį. Apie tai antradienį popiet pranešė Ministro pirmininko spaudos tarnyba.

„A.Kubilius perdavė Prezidentei Daliai Grybauskaitei teikimą dėl vidaus reikalų ministro R.Palaičio atleidimo iš užimamų pareigų. Sprendimą premjeras grindžia tuo, kad ministras R.Palaitis padarė klaidą skubotai atleisdamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus, patyrusius teisėsaugos profesionalus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą“, - teigiama pranešime.

Darydamas teikimą A.Kubilius pranešė atsižvelgęs į Seimo Antikorupcinės komisijos atlikto parlamentinio tyrimo išvadas dėl FNTT vadovų atleidimo.

Priimdamas šį sprendimą, premjeras taip pat įvertino koalicijos partnerių nuomones dėl susidariusios padėties ir tokioje situacijoje reikalingų sprendimų.

„Esu įsitikinęs, kad toks sprendimas yra būtinas valdančiajai koalicijai siekiant atsakingai spręsti susidariusias problemas ir toliau konstruktyviai dirbti iki kadencijos pabaigos. Vėliau tarsimės su koalicijos partneriais ir kaip spręsti problemas vidaus reikalų sistemoje, siekiant išvengti tokių situacijų ateityje“, - sakė premjeras A.Kubilius.

„Nesiimu svarstyti, kas bus, jei bus“, - žurnalistams Vyriausybėje antradienį sakė ministras pirmininkas.

Paklaustas, ar mato galimybę ateityje dirbti su R.Palaičiu, premjeras atsakė: „Nesiimu spręsti tokių klausimų ir problemų. Tik noriu pakartoti, kad tokį teikimą teikiau įvertinęs visas aplinkybes.“

Laikinai eiti vidaus reikalų ministro pareigas premjeras siūlo skirti sveikatos apsaugos ministrą Raimondą Šukį, kurį, kaip ir R.Palaitį, į Vyriausybę delegavo valdančioji Liberalų ir centro sąjunga.

Prezidentė sprendimą žada priimti kitą savaitę, po susitikimo su ministru ir jį delegavusių liberalcentristų vadovu Algiu Čapliku.

„Taip galiu patvirtinti, kad premjero teikimas dėl vidaus reikalų ministro atleidimo yra gautas. Prezidentė vertins visas aplinkybes, taip pat ir premjero teikimą. Galutinį sprendimą šalies vadovė priims po susitiko su ministru ir jį delegavusios partijos pirmininku kitos savaitės pradžioje“, -  sakė Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.


Šiame straipsnyje: Raimundas PalaitisFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Juzis

Juzis portretas
Visi plojam katučių, tik norime, kad jam būtų iškelta ir baudžiamoji byla!

vidmantas

vidmantas portretas
Na, dabar matysim ką papezės mūsų prezidentė.

pilietis

pilietis portretas
Man jo morda nepatiko ,kai paskyre .
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių