Prezidentė: svarbu, kad JAV liktų lydere saugumo architektūroje

  • Teksto dydis:

JAV visada buvo demokratijos, taikos ir laisvės garantas, svarbu, kad ji ir toliau liktų lydere užtikrinant saugumą pasaulyje, teigia Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Svarbu, kad JAV liktų lydere užtikrinant saugumą pasaulyje“, – interviu JAV televizijos stočiai CNN sakė Lietuvos vadovė. Pokalbio įrašą BNS perdavė Prezidentūra.

„Mes norėtume matyti JAV kaip vieną svarbiausių pasaulio valstybių, ypač saugumo architektūroje“, – teigė prezidentė ir pabrėžė, kad JAV neturėtų prarasti turimų pozicijų.

Pasak D.Grybauskaitės, dabartiniai Vakarų ir Rusijos santykiai yra labiausiai įtempti nuo Šaltojo karo pabaigos. Anot jos, Lietuva yra pasiruošusi visiems įmanomiems scenarijams.

„Mes pasiruošę bet kam, žinome, kokia nenuspėjama ir pavojinga yra mūsų kaimynystė, bet jau esame pripratę gyventi tokiomis sąlygomis. Investuojame į savo saugumą, gynybą ir tarptautinius santykius. Neleisime, kad pasikartotų prieškario ir įvykiai po Antrojo pasaulio karo, kai nesigynėme ir leidome Rusijos pajėgoms įžengti į savo teritoriją. Tai niekada nepasikartos“, – tvirtino Lietuvos vadovė.

Ji taip pat teigė, kad Lietuva pasitiki Amerika, nepaisant to, kokia administracija ją valdo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jūs man geriau pasakykit,kodėl lietuviai nekenčia šitos stribo išperos nkvd bestijos/

Anonimas

Anonimas portretas
magnolija su tesesmaukiniu buvusiu KGB-esniku mafija , kurps ,,, nauja darbo istatyma,,, skatins emigracija ir skelbs lozungus --,,, mes ginsim,,,, eik pati ir ginkis , kuriu velniu jusu apiplestas lietuvis turi gint parazitus sedincius jam ant sprando [nepriklausomybe buvo iskovota --nereikejo su KGB-istais susikt ir sudergt ,apvogt ir isvaikyt tauta, prasikt nepriklausomybe ]matomai si neo lyberastine gegute su visa konservatdegeneratu variugu gauja tol nenurims kol nesukis paskutinio lietuvio po velena .............

Anonimas

Anonimas portretas
manau nereikia tu lia lia lia , ,,,mes ginsimes, nieko nebeysileisim ir t.t;;;geriau jau visas a lia elitas jau dabar ziuretu kur begs, nes gali nebespet ir susilaukt Kadafio likimo nuo savos tautos ..... nereikes nei rusu
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių