Prezidentė spręs vidaus reikalų ministro likimą

Pirmadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė planuoja susitikti su vidaus reikalų ministru Raimondu Palaičiu ir jį į ministro postą delegavusios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininku Algiu Čapliku.

Valstybės vadovė praėjusią savaitę teigė norinti su šiais politikais susitikti, prieš apsispręsdama, ką daryti su premjero Andriaus Kubiliaus teikimu atleisti R.Palaitį iš pareigų.

Vyriausybės vadovas praėjusį antradienį perdavė prezidentei teikimą atleisti vidaus reikalų ministrą, teigdamas, kad šis suklydo atleisdamas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus.

R.Palaitis FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, gavęs Valstybės saugumo departamento medžiagą. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Teikti R.Palaičio atleidimą premjerui siūlė ir Seimo Antikorupcijos komisija. Atlikusi tyrimą dėl FNTT vadovų atleidimo komisija nusprendė, kad ministras pareigūnus atleido be pagrindo. Be to, jis esą galėjo turėtų asmeninių-partinių motyvų, kad pareigūnai nebedirbtų. R.Palaitis tokius kaltinimus atmeta.
Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.


Šiame straipsnyje: FNTTRaimundas Palaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
Ar čia Š.Korėja,kad kažkas spręstų kito žmogaus likimą? Max ką gali - tai spręsti dėl darbo šitoje darbovietėje, o jau savo likimą žmogus susitvarkys pats. Linkiu sąmonės persitvarkymo pavadinimo autoriui.

Sraigė

Sraigė portretas
Prezidentė turi eiti su tauta..

XP

XP portretas
Viskas specialiai daroma kad zmones maziau kreiptu demesi i gyvenimo problemas bet ziuretu i tos politines drackos....Durniu Laivas!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių