Prezidentė įžiebė eglę ir paskelbė „Knygų Kalėdų“ pradžią

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį paskelbė akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžią ir kartu su dienos centrų vaikais Prezidentūros Baltojoje salėje įžiebė pirmąją Kalėdų eglę.

Šeštus metus vykstanti akcija „Knygų Kalėdos“, kviečianti dovanoti bibliotekoms knygas, šiemet skirta mažinti socialinei atskirčiai, bendromis pastangomis kovoti su smurtu, priklausomybėmis, gerinti visuomenės sveikatą ir skatinti įsivaikinti. Todėl šių metų akcijos tema – knygos, kurios keičia gyvenimą, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Kaip pažymima Prezidentūros pranešime, dar nė neprasidėjus akcijai jau padovanota beveik 6 tūkst. knygų. Nacionalinės premijos laureatas rašytojas Grigorijus Kanovičius Lietuvos mokykloms perdavė 2,5 tūkst., vienas prekybos centras – 3 tūkst. gyvenimą keičiančių knygų.

Pranešime prezidentė pažymi, kad šeštus metus vykstančios „Knygų Kalėdos“ yra šventinio stebuklo dalis, o visos geros knygos tampa stebukladarėmis. Valstybės vadovės teigimu, knyga gali pakeisti gyvenimą – įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, spręsti problemas, jaustis stipresniam, kovoti už savo teises ir ateitį. 

Prezidentė pakvietė Lietuvos žmones dovanoti knygų, dalytis jomis ir kuo daugiau skaityti.

Šventėje kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai architektas ir grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, muzikantas Donatas Montvydas, žurnalistai ir laidų vedėjai Mindaugas Stasiulis ir Jurgita Jurkutė su dienos centrų vaikais dalijosi įspūdžiais apie jų gyvenimą pakeitusias knygas.

Akcija „Knygų Kalėdos“ tapo visuotiniu, knygų mylėtojus visoje šalyje sutelkiančiu judėjimu: knygas tradiciškai dovanoja šalies gyventojai, bendruomenės, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai ir rašytojai, užsienio šalių ambasados. Per penkerius akcijos „Knygų Kalėdos“ metus šalies bibliotekoms padovanota per 172 tūkst. knygų.

Valstybės vadovės inicijuotą „Knygų Kalėdų“ akciją įkvėpė 2011 metais gautas Lietuvos vaikų laiškas, kuriame jie papasakojo bibliotekose pasigendantys naujų knygų. „Knygų Kalėdose“ dalyvauja 1270 viešųjų ir 1500 mokyklų bibliotekų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gita Ž.

Gita Ž.  portretas
Dėl komentaro vertinimo. Kažin kas ten sėdi „Vilniaus dienoje", jeigu NA NA komentaras, teigiantis prezidentę Grybauskaitę, kurstančią karą", vertinamas 6 teigiamais balais. Gal ten sėdi Kremliaus pagalbininkas? O jei vertinimas vyksta automatiškai internetu, tai reiktų labai atsakingai tą vertinimą peržiūrėti. Negali „Vilniaus diena" veikti prieš valstybę.

Skaistis

Skaistis portretas
Graži Prezidentės iniciatyva. Mano vaikaitis (12 metų) dalyvavo susitikime su Prezidente. Jam labai patiko ši akcija. Labai liūdna, kad tokie neapsišvietę, neišsiauklėję žmogėnai, kai tas NA NA, žemina mūsų Lietuvą ir jos tautą.

NA NA

NA   NA portretas
šita pozicija labiau tinka Grybauskaitei , nei kurstyti karą ir skaldyti su landsberginiais, Lietuvą ,,,,sėkmės semtis išminties ,kad ir knyginės ,nes tai patirtis ,sudėta į knygas ,,,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių