Prezidentė ragina išradingai švęsti Vasario 16-ąją

Artėjant Valstybės atkūrimo dienai, Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina šalies gyventojus išradingai švęsti Vasario 16-ąją.

Lietuvai minint 95-ąsias Valstybės atkūrimo metines, valstybės vadovė kviečia šalies bendruomenes pasidalyti idėjomis, kaip bus švenčiama Vasario 16-oji jų krašte, ir visiems drauge sudaryti visos Lietuvos šventinių renginių kalendorių. Originaliausiai švenčiantiems Vasario 16-ąją prezidentė padovanos šalies trispalvę.

Informaciją apie savo sumanymą išradingai švęsti Valstybės atkūrimo dieną galima siųsti adresu vasario16@lrp.lt. Visi šventiniai renginiai bus paskelbti ir nuolat atnaujinami prezidentūros svetainėje www.lrp.lt.

„Vasario 16-oji – kiekvienam lietuviui ypatinga diena. Tai – mūsų Valstybės gimtadienis. Kai negalėjome švęsti jo laisvai, širdyje saugojome savo trispalvę. Šiandien ji gali laisvai plazdėti kiekvieno lietuvio namuose. Paverskime Vasario 16-ąją meilės Tėvynei ir mūsų vienybės diena“, – sakė šalies vadovė.

Pasak prezidentės, kasmet šalies gyventojai savo Valstybės gimtadienį pamini vis originaliau. Pernai Kaune virš Nemuno buvo skraidinama trispalvė, Prienuose išausta tautinė juosta, Šiaulių autobusuose miesto aktoriai skaitė lietuvišką poeziją, gyva žmonių grandine penkiolikoje miestų nuskambėjo žodis „Lietuva“.

Nacionalinėje filharmonijoje prigijo prezidentės inicijuota Vasario 16-osios tradicija. Kasmet Lietuvos kompozitoriai šia proga sukuria specialų kūrinį. Šiemet įvyks nacionalinės premijos laureato Vaclovo Augustino specialiai Valstybės atkūrimo dienai parašyto kūrinio „Malda už Tėvynę“ premjera. Į koncertą kviečiami visi norintieji. Už bilietus surinktos lėšos bus skirtos talentingiems jauniesiems muzikams remti.

Vasario 15 dieną prezidentė apdovanos Nacionalinės premijos laureatus, o Vasario 16 dieną dalyvaus tradiciniuose renginiuose: iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje S. Daukanto aikštėje ir Nepriklausomybės Akto signatarų atminimo pagerbimo ceremonijoje Rasų kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia pinigeliu

reikia pinigeliu portretas
sventems svesti reikalingos pinigines islaidos... kazi ar ne per daug sau leidzia Lietuva svesti sventes pati parsiduodama, paskolose paskendusi visa tauta.... SVENTES svesti jau per didele prabanga.... uz tokius atlyginimus kai nesuduri galo su galutik belieka galvoti kaip cia pragyveus....... skaiciuji kiekviena trupinuka... paukstukams nebelieka paberti... Cia sventes uzsimane svesti....

kiesa

kiesa portretas
gal maxima ta proga atpigins lietuviska degtine ir tarybine desra?

JAU

JAU portretas
ne tie laikai, kad ta šventė būtų svarbi, šie nepriklausomybės metai daug ką sutrypė ir kalbą ir kūltūrą ir požiūrį į žmogų, taip kad viskas kaip prastą dieną
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių