Prezidentė priėmė šešių teisėjų priesaikas

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretus dėl Apeliacinio teismo teisėjo ir penkių apylinkių teismų teisėjų skyrimo bei priėmė jų priesaikas.

Prisiekė Lietuvos apeliacinio teismo teisėju paskirtas Justas Namavičius, Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjomis paskirtos Vilija Badaraitė, Ieva Narbutaitė ir Dovilė Sadauskaitė, Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmų teisėja Sigita Rozgaitė ir Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmų teisėja paskirta Kristina Vorienė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad teisėjų elgesys ir priimami sprendimai turi atspindėti pagarbą teisei, įstatymui ir žmogui, todėl išsakyta priesaika negali likti tik žodžiais, o turi būti įprasminta kasdieniame darbe.

Teisingumo vykdymas, anot prezidentės, privalo būti ne mechaninis įstatymų taikymas, o procesas, kai įdedamos visos pastangos padėti kiekvienam žmogui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas

Romualdas portretas
JAV teisejai neskiriami prezidento bat YRA RENKAMI RAJONO GYVENTOJU .JAV TEISEJAI PROKLAUSO TIK NUORINKEJU. Ar nereike Lietuvoje pasikeitimo ?

...

... portretas
Reikia įtvirtint nuostatą kad už teisėjų padaryta žalą atsakytų NE Valstybė, o jie patys ASMENŠKAI... na, panašiai kaip ir gydytojai.

KORUMPUOTI ,,TEISEJAI,,,

KORUMPUOTI  ,,TEISEJAI,,,  portretas
prisieke korumpuotai preziudentei...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių