Prezidentė priėmė Čekijos ir Kroatijos ambasadorių skiriamuosius raštus

  • Teksto dydis:

Perzidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį priėmė Čekijos ambasadoriaus Bohumilo Mazaneko bei Kroatijos ambasadorės Anicos Djamič skiriamuosius raštus.

Su naujuoju Čekijos ambasadoriumi prezidentė aptarė pakitusią saugumo situaciją regione ir padėtį Ukrainoje, stiprėjantį dvišalį ekonominį bei gynybinį bendradarbiavimą, kultūrinius santykius. Prezidentė pažymėjo, kad Lietuvos ir Čekijos pozicijos sutampa daugeliu Europos Sąjungos ir NATO klausimų, teigiama pranešime spaudai.

1962 metais gimęs Tarptautinių santykių magistro laipsnį turintis B.Mazanenko Užsienio reikalų ministerijoje darbą pradėjo 1986 metais, dirbo Generaliniuose konsulatuose Lenkijoje ir Kinijoje.

Susitikime su A.Djamič pabrėžė, kad Kroatijos įstojimas į NATO bei ES yra „yra regiono sėkmės istorija ir pavyzdys kitoms Vakarų Balkanų šalims“.

Jos nuomone, Lietuvos ir Kroatijos pareigūnų dalyvavimas ES Dvynių (Twinning) programoje skatina aktyvesnį dialogą.

Teisės magistro laipsnį turinti A.Djamič iki 1994 metų dirbo Zagrebo universiteto Tarptautinės ir lyginamosios teisės institute. Diplomatė dirbo Kroatijos Prezidento patarėja Europos Sąjungos klausimais, prieš paskyrimą į Lietuvą A.Djamič buvo Kroatijos ambasadore prie Europos Tarybos. Diplomatė reziduoja Stokholme. Vilniuje veikia Kroatijos ambasados skyrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių