Prezidentė paskyrė A.Valantiną į aukštesnį teismą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį paskyrė buvusį generalinį prokurorą Algimantą Valantiną Vilniaus apygardos teismo teisėju.

Pagal prezidentės pasirašytą dekretą, A.Valantinas į naujas pareigas aukštesniame teisme skiriamas nuo gegužės 15 dienos.Iki šiol A.Valantinas dirba Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo teisėju.

Jis generalinio prokuroro pareigas ėjo nuo 2005 metų lapkričio iki 2010 metų vasario. Iš pareigų A.Valantinas atsistatydino Lietuvą sukrėtus vadinamajam pedofilijos skandalui, kai parlamentarai išsakė jam priekaištų dėl, jų teigimu, netinkamo darbo.Teisėjo karjerą A. Valantinas pradėjo 1994 metų gruodį Jonavoje.

1999-2000 metais jis dirbo Vilniaus apygardos teisme, vėliau - Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme, buvo šio teismo pirmininkas.Prezidentė sprendimą dėl A.Valantino priėmė gavusi Teisėjų tarybos patarimą.Į grupę „Už teisingumą“ susibūrę veikėjai, tarp jų - Darius Kuolys, Romualdas Ozolas, Alvydas Medalinskas, Bronislovas Genzelis - ragino prezidentę neskirti A.Valantino į aukštesnį teismą, sakydami, kad jis iki šiol nėra sąžiningai visuomenei atsakęs į klausimus dėl svarbių bylų.

„Primename, kad buvęs generalinis prokuroras A.Valantinas iki šiol nėra visuomenei sąžiningai atsakęs į klausimus dėl “Rubikono„ juodosios buhalterijos, “Samanėlės„ vokelių, Kauno galimos pedofilijos bei žudynių ir kitų vilkintų bylų“, - buvo rašoma balandžio pabaigoje išplatintame pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valerija

valerija portretas
o kurr eis Kondratjevas?

qru

qru portretas
Ji tik karves ganyti pas ukininka,o ne teiseju skirt,

MANAU

MANAU portretas
kad laikas būtų prezidentei pasidomėti apie tokius asmenis ir pagalvoti ar jisai gali dirbti tokiose pareigose visai,o ne paaukštinti tokį žmogų. Tai ko laukti toliau,kokio teisingumo,jau visiškai nusivilėme tokia mūsų išrinkta prezidente. tikėjomes gi teisingumo ir supratimo,o pasirodo,kad klydome,
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių