Prezidentė pareiškė užuojautą Rusijai dėl potvynio aukų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir Lietuvos žmonių vardu pareiškė užuojautą Rusijos Vladimirui Putinui dėl Krasnodaro krašte kilusių potvynių, kurių aukų skaičius jau pasiekė 146.

„Šią sunkią akimirką noriu palinkėti daug stiprybės ir ištvermės žuvusiųjų artimiesiems, Jums ir visiems Krasnodaro krašto bei Rusijos gyventojams“, - D.Grybauskaitės užuojautą cituoja prezidentės spaudos tarnyba.

Pasak naujienų agentūros AFP, pastarosiomis dienomis Rusijos pietuose esančiame Krasnodaro regione kilusių didžiulių staigių potvynių aukų skaičius pasiekė 146. Apie 29 tūkst. gyventojų per šią didžiausią regiono visų laikų gamtinę katastrofą liko be elektros, buvo užlieta daug geležinkelio linijų.

Labiausiai nukentėjo Krymsko rajonas, kur gelbėtojai surado 134 žuvusius žmones, tarp jų - kūdikį ir vaiką. 57 tūkst. gyventojų turintis Krymskas yra už maždaug 200 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Juodosios jūros kurorto Sočio.

Anot pranešimo, staigūs potvyniai per Kaukazo kalnų lietaus sezoną dažnai užklumpa miestus palei Juodosios jūros pakrantę, bet pareigūnai sako, kad ši nelaimė neturi precedento.

Kaip teigiama, vandens srautai buvo tokie galingi, kad daugelis gyventojų įtaria vietos vandens rezervuaro vartus buvus atidarytus, tačiau pareigūnai tokius gandus neigia.

Rusijos prezidentas aplankė nelaimės regioną ir pažadėjo paramą nukentėjusiesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xx3

xx3 portretas
Japonijos Sendai buvo didesne katastrofa, ten zuvo 10000 zmoniu o Krimske 155 jau. Jeigu Klaipeda uzlis toks lietus, tada zus visi 170 tuks gyventoju. Cia pas mus namai pastatyti nekokybiski. Viskas nugrius ir nuplauks

Rezervuaras

Rezervuaras portretas
Taip ir patikėjau, kad nuo lietaus tokie potvyniai būtų, o gal problema kitur...

xx3

xx3 portretas
ko tu netiki? gali buti nuo lietaus. Viena karta 2009 metais prisimenu buvo tokio lietaus, per 10 minuciu viskas plauke, masinos, kaip is kibiro. O jei pora valandu taip, tai butu viskas uztvine. Dar buvo pries keleta metu, taip palijo, kad masina nepravaziuodavo, tik krovininiai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių