Prezidentė kreipėsi dėl prieš žmoną smurtavusio teisėjo atleidimo

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija, Teismų įstatymu ir atsižvelgusi į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pateiktą medžiagą, pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Teisėjų tarybą patarimo dėl Kretingos rajono apylinkės teismo teisėjo Petro Kontrimo atleidimo iš pareigų jam pažeminus teisėjo vardą.

Remdamasi policijos medžiaga, prezidentė kreipėsi į Teisėjų tarybą, ši turi pateikti savo nuomonę. D.Grybauskaitė taip pat sustabdė teisėjo įgaliojimus, kol bus priimtas sprendimas dėl jo atleidimo iš pareigų, antradienį pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Įtariama, kad teisėjas P.Kontrimas būdamas itin sunkaus girtumo, šeštadienio vakarą smurtavo prieš žmoną. Tyrimą atlieka Generalinė prokuratūra.

„Lietuvoje smurtą patiria kas trečia moteris – tai yra itin skaudi visuomenės problema, todėl netoleruotina, kad valstybės vardu teisingumą skelbiantis teisėjas pats smurtauja“, – pranešime spaudai teigia Prezidentūra.

Teisėjų taryba P.Kontrimo elgesį žada svarstyti artimiausiame posėdyje gruodžio 9 dieną.

P.Kontrimas  Kretingos rajono apylinkės teismo teisėju dirba nuo 1994 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

koks

koks portretas
dar gali buti abejojimas del tokio tipelio elgesio kuris tik simbolizuoja /runkelines/ visuomenes ivaizdi tai Lietuvai nesudaro garbes ir ta /garbe/ nenori matyti pati prezidente tai nesudaro ir jai /garbes/.... /nasa hata s kraju/....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių