Prezidentė: keisti premjero ir koalicijos nereikėtų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako nemananti, kad šiuo metu reikėtų keisti premjerą Andrių Kubilių ar centro-dešiniųjų valdančiąją koaliciją.

“Premjeras atlieka tą sudėtingą ir juodą darbą, kuris būtinas krizės metu, nepopuliarų darbą, todėl nemanau, kad reikėtų sukeitinėti žmones, svarbu, ką jie gali padaryti", - sakė D.Grybauskaitė TV3 laidai "Savaitės komentarai" interviu, kuris transliuotas sekmadienį.

Prezidentė taip pat skeptiškai įvertino svarstymus, kad Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų lyderį A.Kubilių ministro pirmininko poste galėtų pakeisti kita partijos narė - dabartinė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

"Manau, kad ponia Irena tikrai labai tinka būti (Seimo - BNS) pirmininke, jai tikrai neblogai sekasi, kiekvienas žmogus tikrai yra geras savo vietoje. Seimo pirmininko pozicija yra labai svarbi, manyčiau, kad ji dabar labai geroje pozicijoje, kuri jai labai tinka ir atitinka jos galimybes taip pat", - sakė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė sakė nepritarianti pirmalaikių parlamento rinkimų galimybei ir pabrėžė negirdinti konstruktyvių pasiūlymų iš opozicinių politinių jėgų.

"Tokie politiniai nestabilumai krizės laikotarpiu nusmukdytų mūsų šalį dar giliau į duobę ir neleistų atsistatyti ir atsistoti ant kojų", - sakė D.Grybauskaitė, kaip neigiamą pavyzdį pateikusį vyriausybių kaitą kaimyninėje Latvijoje.

"Tikrai negirdžiu iš opozicijos arba netgi tų politinių jėgų, kurios yra už Seimo ribų, konstruktyvių pasiūlymų. Ką girdžiu - tik norą grįžti prie valdžios arba patekti į Seimą. Viskas - tik tai aš girdžiu. Kai aš girdėsiu konstruktyvius pasiūlymus, kaip galima Lietuvai padėti, tada tiktai galvosiu apie kitokią koaliciją", - sakė D.Grybauskaitė.


Šiame straipsnyje: grybauskaitėkubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių