Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Danijoje

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadorei Danijoje Gintei Bernadetai Damušis.

Susitikime Prezidentė su ambasadore aptarė prioritetines Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimo sritis. Pasak Prezidentės, būtina stiprinti ryšius saugumo ir gynybos bei ekonomikos srityse. Lietuvai svarbi Danijos parama svarbiems energetiniams projektams regione.

Šalies vadovė su ambasadore taip pat aptarė stiprėjantį dvišalį ekonominį bendradarbiavimą. Pernai Lietuvos ir Danijos prekyba išaugo 6,5 procento. Pasak Lietuvos Prezidentės, svarbu ir toliau išlaikyti panašią dinamiką.

G. B. Damušis taip pat akredituota Islandijos Respublikai. Kalbėdamos apie Islandijos ir Lietuvos dvišalius santykius, Prezidentė pabrėžė, kad reikia toliau plėtoti ir stiprinti ekonominius, verslo, mokslo, kultūros ryšius.

Susitikime Prezidentė taip pat pabrėžė svarbą ambasadorei aktyviai dirbti su lietuvių bendruomene tiek Danijoje, tik Islandijoje. Šiuo metu Danijoje gyvena virš 11 tūkstančių Lietuvos piliečių, o Islandijoje apie 1600 lietuvių.

1956 m. gimusi ambasadorė yra baigusi politinių mokslų ir istorijos studijas.  Diplomatinėje tarnyboje pradėjo dirbti nuo 1992 m., ėjo ambasadorės Austrijoje, taip pat prie NATO, Kanadoje pareigas. Užsienio reikalų ministerijoje buvo paramos Afganistanui koordinatorė, užsienio lietuvių departamento direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių