Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus ambasadoriui Čekijoje

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, penktadienį įteikusi skiriamuosius raštus naujam ambasadoriui Čekijoje Edvilui Raudonikiui, sakė, kad Lietuvos prioritetas - išlaikyti bendradarbiavimo tęstinumą su šia šalimi saugumo ir gynybos srityje.

Kaip pranešė prezidentūra, susitikime su naujuoju ambasadoriumi šalies vadovė taip pat pabrėžė, kad būtina suderinti vieningą Višegrado (Čekijos, Lenkijos, Slovakijos ir Vengrijos) ir visų aštuonių Šiaurės ir Baltijos (vadinamųjų NB8) šalių poziciją aktyviai bendradarbiaujant svarbiais regionui klausimais.

Susitikimo metu prezidentė taip pat paragino išlaikyti augančių ekonominių ryšių tempą, skirti dėmesio lietuvių kultūros sklaidai Čekijoje, abipusiams studentų mainams. Šiuo metu Lietuvoje studijuoja per pusšimtį čekų, o lietuvių kalba yra dėstoma dviejuose universitetuose Čekijoje.

E.Raudonikis ambasadoriumi Čekijoje skiriamas nuo kovo 31-osios

Diplomatas Prahos Karolio universitete įgijo politologijos ir čekų kalbos magistrą, karjerą Užsienio reikalų ministerijoje pradėjo 1997 metais.

E.Raudonikis pastaruoju metu ėjo ministro patarėjo pareigas Lietuvos ambasadoje Vienoje. Anksčiau jis jau yra dirbęs ambasadoje Čekijoje, taip pat yra ėjęs įvairias pareigas Užsienio reikalų ministerijos Europos šalių departamente, Šiaurės ir Vidurio Europos departamente, Lietuvos ambasadoje Švedijoje, Ekonominio saugumo politikos departamente.

Pastaruosius penkerius metus ambasadoriumi Čekijoje dirbo Aurimas Taurantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių