Prezidentė: geresnių draugų nei mokykloje nebūna

  • Teksto dydis:

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Ignalinoje, kur Mokslo ir žinių dienos proga pasveikino miesto bendruomenę ir moksleivius bei įteikė Pirmoko pasus pradinukams.

Šiemet Rugsėjo 1-oji Ignalinoje pirmą kartą švenčiama visoms mokykloms kartu susirinkus į miesto aikštę.

„Mokyklos laikotarpis pasižymi tuo, kad tai yra metai, kai rengiesi tapti brandžiu žmogumi, kai mokaisi gyventi, sukaupti ateičiai daug žinių, kai surandi draugų, už kuriuos geresnių nei mokykloje jau nebūna“, – šventėje kalbėjo prezidentė.

Prezidentė linkėjo mokiniams daug ir gerai mokytis – kurti savo ateitį, padėti vieni kitiems, puoselėti tarpusavio pagarbos kultūrą. Jos teigimu, siekiant užtikrinti vaikų saugumą, būtina stiprinti jų užimtumą, plėsti neformaliojo ugdymo mokyklų tinklą, kovoti su smurtu ir patyčiomis.

Anot D. Grybauskaitė, ypač svarbu užtikrinti pažeidžiamiausių, socialinės rizikos šeimose augančių vaikų saugumą. Ignalinos rajone beveik 10 proc. vaikų gyvena socialinės rizikos šeimose – tai kone trigubai daugiau negu šalies vidurkis.

Taip pat būtina plėtoti neformalųjį ugdymą – vos 48 proc. Lietuvos vaikų gali po pamokų lankyti įvairius būrelius. Vaikų užimtumas priklauso nuo savivaldybių pajėgumų, todėl valstybė, anot prezidentės, turėtų prisidėti sprendžiant neformaliojo ugdymo problemas ir plečiant tokio švietimo įstaigų tinklą.

Ignalinos mokyklose jau kelerius metus veikia Pasitikėjimo ugdymo programa, su kuria ignaliniečiai prisijungė prie prezidentės kampanijos „Už saugią Lietuvą“. Šio miesto mokyklos pačios aktyviai dalyvauja kurdamos saugią aplinką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O ką gi mums siūlo TėeS-eLKaD-istai?

O ką gi mums siūlo TėeS-eLKaD-istai? portretas
Didžiausia bėda Kauno švietimo įstaigose yra visiškai praradę sąžinę, patalogiškai įpratę vogti (ir iš vaikų!??) šių įstaigų veidmainystės ekspertės, sovietinės direktorės. Vežama mašinomis! Puikus pavyzdys Kauno Žaliakalnio lopšelis darželis. Buvome teisėsaugai ir savivaldybei nurodę kada ir kaip vežama. Jokios reakcijos! Už direktorės nugaros „šlovingoji“ TėeS-eLKaD! Savivaldybėje aukštas "činas", sužinojęs, kad kyšininkė ona danutė griicienė yra TėeS-eLKaD-iiiissstė, taip ir pasakė: " O tai jau tikrai bus, kas užtaria"! Ir iš tiesų-teko bendrauti su minėto darželio dirbančiosiomis: viskas po senovei - kaip vilko taip ir velka - jokių pasikeitimų!! Valytoja ar virėja viską mato, - atvažiuoja teisėsauga: "pažeidimų nerasta"!! O kaipgi,-juk visa tai virsta pinigais, kurie kyšių pagalba keliauja švietimo skyriaus ir savivaldybės niekšams! Kokio lygio direktorės yra galit susipažinti straipsnyje: "Skandalingas susitarimas Kauno darželiuose..." 15 min. Na, viskas kaip pas onytę! Tad-būk T
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių