Prezidentė: Garliavos istorijoje teisėsauga nepadarė savo darbo

  • Teksto dydis:

"Tų interpretacijų ir sprendimų dar yra tikrai daug, variacijų, kaip reaguoti į šį skandalą, dar liko", - sakė D.Grybauskaitė, paklausta, ar jai aišku, kas šioje byloje yra "geriečiai" ir kas "blogiečiai".

Garliavos istorijoje, kurioje kaunietis Drąsius Kedys savo buvusią sugyventinę ir jos aplinkos žmones kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams, teisėsauga nepadarė savo darbo, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Manau, kad teisėsauga nepadarė nuo pradžių iki galo savo darbo, todėl mes šiek tiek painiojamės tarp informacijos šaltinių, informacijos kiekio ir kokybės", - pirmadienį interviu LNK Žinioms sakė valstybės vadovė, komentuodama Garliavos bylą.

Ji prisipažino net po teismų sprendimų neturinti aiškios nuomonės, kas įvyko.

"Iki galo turbūt ne. Tų interpretacijų ir sprendimų dar yra tikrai daug, variacijų, kaip reaguoti į šį skandalą, dar liko", - sakė D.Grybauskaitė, paklausta, ar jai aišku, kas šioje byloje yra "geriečiai" ir kas "blogiečiai".

Kalbėdama apie į užsienį išvykusią vieną iš šios istorijos herojų Seimo narę Neringą Venckienė, prezidentė sakė, kad Seimo reikalas sutvarkyti, kad parlamente nedirbanti politikė negautų atlyginimo. Anot valstybės vadovės, šiuo atveju teisėsauga atliko visus būtinus veiksmus - išsiųstas teisinės pagalbos prašymas, nustatyta parlamentarės buvimo vieta.

D.Kedys kaltino buvusią sugyventinę Laimutę Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Kauniečio teigimu, mažametę esą tvirkino Andrius Ūsas, kuris padėjo L.Stankūnaitei kovoti su D.Kedžiu dėl mergaitės globos, buvęs Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir nenustatytas asmuo Aidas.

D.Kedys įtariamas 2009 metų spalį nušovęs J.Furmanavičių ir L.Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę. Vėliau jis pats rastas negyvas. Mįslingomis aplinkybėmis žuvo ir A.Ūsas. Du sostinės teismai po mirties A.Ūsą išteisino dėl kaltinimų pedofilija.

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N.Venckienė buvo brolio dukters globėja. Mergaitė iš jos paimta ir perduota motinai pernai gegužės 17 dieną pasitelkus dideles policijos pajėgas.

Buvusi Kauno teisėja N.Venckienė pernai buvo išrinkta į Seimą, bet šiemet balandžio pradžioje Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę, nes ji įtariama dėl teismo negerbimo, pasipriešinimo pareigūnams, teismo sprendimų nevykdymo ir kt.

Nuo balandžio N.Venckienė Seime nebepasirodė. Manoma, kad ji su sūnumi išvyko į JAV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nike Free Run Pas Cher

Nike Free Run Pas Cher portretas
cheap jordan 1 bvrvmqdon jordan 6 sale online ezmabl Nike Free TR Fit Mens Outlet zmlgqscqy Jordan Retro 11 ikvvozwpxe jordan 10 Sale pmvmtdinxle pas cher Nike Free Run gxfxmeldxyc Nike Free Run 2 Pas Cher kgpaqqqgb jordan 5 for sale vlwazywt cheap jordan retro online Nike Free Run Pas Cher http://www.nikesenfr.com

louis vuitton handbags

louis vuitton handbags portretas
You can get big and medium handbags as well as small purses and clutches.

as tikiu mergaite

as tikiu mergaite portretas
ir taskas.Pagarba Vencku ir Kedziu seimoms.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių