Prezidentė D.Grybauskaitė pirmadienį lankosi „Grigiškėse“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį lankysis didžiausioje Lietuvoje medienos plaušų plokščių ir sanitarinio buitinio popieriaus gamybos bendrovėje „Grigiškėse“, kur aptars nepriklausomų šilumos tiekėjų problemas.

Tai BNS patvirtino šalies vadovės patarėja Jolanta Gužaitė Kvintus.

„Pagrindinis pokalbio akcentas yra tai, su kokiomis problemomis susiduria nepriklausomi šilumos gamintojai ir priemonės, kurias prezidentė siūlys“, - sakė J.Gužaitė Kvintus.

Įmonė nuo 2011 metų rugsėjo neparduoda šilumos energijos, nes bendrovė „Vilniaus energija“ įmonę atjungė nuo tinklo.

„Vilniaus energijai“ neperkant šilumos, „Grigiškės“ nebekūrena vieno savo katilų ir gamina energiją tik savoms reikmėms.

„Grigiškės“ turi keturis katilus, kurių naujausias - 17,5 megavatų biokuro katilas, į kurį su europine parama pernai investuota apie 17,6 mln. litų. G.Pangonis BNS sakė, kad Grigiškėms šildyti užtenka 18 megavatų galios katilo. Bendra „Grigiškių šilumos“ visų katilų galia - apie 80 megavatų.

Šilumos gamybos verslas yra mažiausias „Grigiškių“ grupės mastu. Pernai skelbta, kad per metus iš jo tikimasi apie 6-7 mln. litų pajamų.


Šiame straipsnyje: Dalia GrybauskaitėGrigiškės

NAUJAUSI KOMENTARAI

SOS noriu tiesos

SOS noriu tiesos portretas
Gerb.Prezidente,norėčiau, kad ir mus kas notrs išgirstų,dėje Kauno miesto savivaldybėje patekti eiliniam piliečiui negalima.Kyla klausymas kodėl meras nepriima eilinio savo rinkėjio?Kodėl eilinio žmogaus bėdos niekam nesvarbios,kodėl galima tyčiotis iš savo rinkėjų?Kodėl?

Nepatriotas

Nepatriotas portretas
O kada tu, prezidente, apsilankysi Klonio gatvėje? Ka?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių