Prezidentė: darbai vis pradedami, bet nebaigiami

Prezidentė Dalia Grybauskaitė paragino politikus artėjant Seimo rinkimams susitarti dėl svarbiausių darbų įgyvendinimo.

Ketvirtadienį Seime skaitydama metinį pranešimą Prezidentė atkreipė dėmesį, kad šis jos susitikimas su parlamentarais vyksta ypatingu metu - „už savo darbus atsiskaito iki šiol ilgiausiai dirbusi Vyriausybė, artėja rinkimai, visuomenė dalijasi į stovyklas ir vis sunkiau randa bendrą kalbą“. „Esame ties mūsų šaliai ir vaikų ateičiai lemtingais sprendimais“, - pabrėžė D.Grybauskaitė.

Todėl, anot jos, „šiandien būtina susitarti dėl svarbiausių darbų“. „Nes būtent sutarimo stoka neleidžia mums spartesniu žingsniu eiti į priekį. Tiksliau, išsiveržti iš uždaro nebaigtų darbų rato, kuriame metai iš metų sukamės, eikvodami energiją, laiką ir pinigus. Vis pradėdami, bet nebaigdami“, - metiniame pranešime pastebėjo valstybės vadovė.

Anot jos, po reformos seka reformos reforma, „didžiulės pastangos ir dar didesni pinigai buvo skiriami projektams, kurie po eilinių rinkimų užleisdavo savo prioritetines vietas kitiems – irgi prioritetiniams“.

Tačiau, pasak Prezidentės, ant pirštų galima suskaičiuoti projektus, pralenkiančius politinį ciklą.

„Visa tai liudija vieną reikšmingą dalyką – tęstinumo svarbą ir, deja, tęstinumo stoką. Demokratinėje valstybėje egzistuoja nuomonių ir politinių jėgų įvairovė, o sprendimų teisė keliauja iš rankų į rankas. Todėl jeigu norime rezultatų, būtinas sutarimas dėl svarbiausių darbų ir jų tęstinumo“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Ji priminė, kad nepriklausomos Lietuvos istorijoje jau buvo įrodymų, kai svarbiausių tikslų įgyvendinimui nesutrukdė „politinės spalvos“. Taip pasiekta Lietuvos nepriklausomybė, narystė Europos Sąjungos ir NATO.

„Šiandien taip pat turime ne mažiau gyvybiškai svarbių uždavinių, kuriuos pasiekę savo vaikams perduosime stipresnę valstybę. Todėl kviečiu ir siūlau: nesiblaškykime, susitarkime dėl kertinių darbų, kad besikeičiančios valdžios judėtų viena kryptimi“, - ragino Prezidentė.

Prie svarbiausiųjų darbų valstybės vadovė priskyrė ekonomikos ir finansų sistemos stabilumo bei vystymosi užtikrinimą, energetinę nepriklausomybę, kovą su korupcija, neteisingumu, reformas socialinėje bei kai kuriose kitose srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Protas-garbė-sąžinė

Protas-garbė-sąžinė portretas
Kaip gali vykti darbai, jeigu nuterioti darbo resursai? Šis klausimas turi būti sprendžiamas visuomenės labui. Ateina išrinktieji ir tyčiojasi iš darbo. Kam reikalingas akcinis kapitalas? Kodėl nėra atlyginimų ir įmonių fondo? Kam reikalingas nuotolinis valdymas? Kiek visur pikto juoko? Ar taip sunku sudėlioti viską į vietas, kad žmonėms būtų geriau? Priešreforminiu laikotarpiu ministrų algos buvo vienodos su darbininkų. Tai kodėl dabar valdžios atstovai sunaudoja visą biudžetą, o darbai nepajuda? Nėra paskirstymo ir kontrolės.

kokia

kokia portretas
marionete

Besė

Besė portretas
O kodėl prezidentė nepasakė kokią didžiulė skolą perduosime savo vaikams.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių