Prezidentas pasveikino parolimpiečius

Valdas Adamkus priėmė ir pasveikino Pekino parolimpinėse žaidynėse dalyvavusią Lietuvos sportininkų delegaciją.

Valstybės vadovas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Karininko kryžiumi apdovanojo parolimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtoją golbolo rinktinę ir įteikė Respublikos Prezidento taurę rutulio stūmimo rungtyje sidabro medalį iškovojusiai Aldonai Grigaliūnienei.

V. Adamkaus nuomone, iškovoti du sidabro medaliai yra labai aukštas laimėjimas mūsų šaliai įvertinant sparčią neįgaliųjų sporto plėtrą pasaulyje ir vis didėjančią konkurenciją.

„Ypač noriu išskirti sėkmingam sportininkų pasirodymui būtiną trenerių, medikų ir sporto organizatorių komandos indėlį. Be Jūsų pastangų ir atkaklaus darbo nebūtų galima galvoti apie sėkmingą visos Lietuvos rinktinės pasirodymą", - pabrėžė šalies vadovas.

Prezidentas atkreipė dėmesį į tai, kad Parolimpinių žaidynių tikslas nėra vien tik kova dėl medalių. Pasak valstybės vadovo, ne medaliai, o dalyvavimas žaidynėse yra labai aukštas pasiekimas, visų sportininkų svajonė ir tikslas.

„Dėkoju Jums ir tikiu, kad Jūsų pavyzdys įkvėps visuomenę ir jaunąją kartą nuolat tobulėti, įveikti iškylančias problemas ir negandas, išlaikyti viltį ir gyvenimo tikslą", - sakė Prezidentas V. Adamkus.

Valstybės vadovas taip pat išreiškė viltį, kad bus deramai rūpinamasi gabiu, talentingu bei darbščiu jaunimu ir Lietuva suburs stiprią rinktinę 2012 metų Londono parolimpinėms žaidynėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių