Prezidentas padėkojo Maltos Ordino Didžiajam Kancleriui

Šiandien Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Maltos Ordino Didįjį Kanclerį ir užsienio reikalų ministrą Žaną-Pjerą Mazery (Jean-Pierre Mazery).

Valstybės vadovas pasveikino svečią Lietuvos ir Maltos Ordino diplomatinių santykių 15-os metų sukakties proga.

,,Kartu nuėjome gražų ir labai prasmingą mūsų penkiolikos metų bendradarbiavimo kelią. Jūsų veikla buvo ir yra labai svarbi mūsų visuomenei",- sakė Prezidentas V. Adamkus.

Šalies vadovas padėkojo Maltos Ordinui už jo veiklą Lietuvoje nuo 1990-ųjų ir ypač po 1991 metų sausio 13-osios įvykių. Prezidentas pabrėžė, kad ordino veikla ir Lietuvoje įsteigtos Maltos Ordino pagalbos tarnybos projektai padėjo mūsų visuomenei išgyventi sunkumus išsivadavus iš komunistinio režimo ir einant sunkiu ekonominių bei socialinių reformų keliu.

,,Per penkiolika metų Lietuvos visuomenė suvokė pagalbos ir paramos tiems, kuriems jos reikia, prasmę, ir prie to nemažai prisidėjo Maltos Ordinas," - teigė valstybės vadovas.

Prezidentas V. Adamkus atkreipė dėmesį, kad kadaise patyrę kitų šalių, žmonių ir organizacijų paramą bei pagalbą, lietuviai šiandien patys atsakingai ir aktyviai padeda kenčiantiems žmonėms už Lietuvos ribų.

Ž. P. Mazery padėkojo už politinę Lietuvos paramą ordino veiklai ir perdavė Maltos Ordino Didžiojo Magistro kvietimą apsilankyti ordino oficialioje būstinėje Romoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių