Prevencinėje Mentorystės programoje - didžiausias verslo savanorių skaičius

  • Teksto dydis:

Artėjančios Tarptautinės savanorių dienos proga asociacija „Mentor Lietuva“, kuri siekia apsaugoti jaunus žmones nuo piktnaudžiavimo narkotikais, surengė padėkos koncertą organizacijos savanoriams, dalyvaujantiems Mentorystės ir prevencinių stovyklų programose. Asociacija Lietuvoje savo veiklą vykdo jau beveik dešimtmetį. Per šį laiką į įvairias prevencines programas įsitraukė 200 savanorių iš įmonių, kurios yra asociacijos nariai ir partneriai. Prie Mentorystės programos šiais metais prisijungė 37 įmonių partnerių darbuotojai – tai didžiausias verslo savanorių skaičius per visą asociacijos veiklos istoriją.

„Asociacija „Mentor Lietuva“ vykdo veiklas, kuriomis skatina paauglius gyventi sveikai, prasmingai leisti laiką, moko juos atsispirti neigiamai aplinkos įtakai. Ryždamiesi tapti savanoriais ir įsitraukdami į šias veiklas, jauniems žmonėms įkvepiame daugiau tikėjimo savo jėgomis, ugdome iniciatyvumą, prisidedame prie jų, kaip asmenybių brandos, perteikiame savo patirtį. Savanorystė naudinga abipusiai – padėdami jauniems žmonėms, tobulėjame ir patys – tampame atviresni, tolerantiškesni, išmokstame geriau įsiklausyti ir suprasti kitus“, – sakė „Mentor Lietuva“ valdybos pirmininkas Aivaras Čičelis.

Jaukiame padėkos vakare skambėjo rašytojo ir poeto Vytauto V. Landsbergio dainuojamosios poezijos kūriniai. Pasiklausyti koncerto ir pasidalinti savo įspūdžiais iš programos buvo pakviesti ir praėjusių metų Mentorystės programos dalyviai. 

„Šis koncertas yra graži kasmetinė tradicija paminėti Tarptautinę savanorių dieną ir padėkoti visiems savanoriams už nuoširdų indėlį į mūsų veiklą. Per devynerius metus asociacijos vykdoma veikla įgavo pagreitį, kasmet vis daugiau įmonių ir jų darbuotojų prisideda prie gražių, savanoriškų projektų. Jei veiklos pradžioje kasmet turėdavome po keliolika savanorių, tai pastaruosius kelerius metus jų turime po keliasdešimt“, – sakė „Mentor Lietuva“ vadovė Bernadeta Lažauninkaitė.

Tiek prevencinėse stovyklose, tiek Mentorystės programoje pagrindinė pagalbos priemonė vaikams, esantiems rizikos grupėse, yra vaikui skiriamas individualus savanorio dėmesys, bendravimas ir buvimas kartu. Mentorystės programoje užsimezgusi draugystė padeda paaugliams labiau pasitikėti savimi, motyvuoja siekti tikslų ir pagerinti mokymosi rezultatus. Paaugliai turi galimybę sudėtingose situacijose gauti suaugusio žmogaus palaikymą, patarimą ir paskatinimą pradėti spręsti atsiradusias problemas.

„Kartu su jaunesniąja drauge pamatytos vietos, ragauti ledai, žiūrėti filmai, kepti pyragai, ilgi pokalbiai man priminė, kaip svarbu stabtelėti ir pažiūrėti į žmogų – mažą ar suaugusį. Tą akimirką pamatai ne tik savo mentoriuką, bet ir save, savo šeimą, savo vaikus kiek kitu kampu“, – apie savanorišką veiklą Mentorystės programoje pasakojo mentorė Vaidutė Kudukienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių