Premjero poste gyventojai labiausiai norėtų matyti I.Degutienę

Gyventojai labiausiai tinkančia eiti ministro pirmininko pareigas laiko Seimo pirmininkę, konservatorę Ireną Degutienę, rodo gegužę atlikta apklausa. Ją Vyriausybės vadove norėtų matyti 15,9 proc. respondentų (balandį - 14,8 proc.).

Paklausti, koks politikas ar visuomenės veikėjas geriausiai tiktų užimti premjero pareigas, respondentai balandį analogiškame tyrime pirmavusiam Darbo partijos lyderiui, europarlamentarui Viktorui Uspaskichui gegužę skyrė trečią vietą - 13,3 proc. (balandį - 16,6 proc.).

Balandį taip pat kaip I.Degutienė gyventojų vertinto Socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus populiarumas gegužę šiek tiek smuktelėjo, tačiau jis reitinge vis tiek pralenkė V.Uspaskichą.

A.Butkevičių premjero poste gegužę norėjo matyti 14,5 proc. apklaustųjų.Toliau pagal visuomenės įvertintą tinkamumą eiti premjero pareigas rikiuojasi partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis, europarlamentaras Rolandas Paksas (5,1 proc.), dabartinis premjeras, konservatorius Andrius Kubilius (4,9 proc.), Vilniaus meras Artūras Zuokas (4,4 proc.), parlamentaras „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis (3,5 proc.).

Dešimtuką baigia socialdemokratai europarlamentarai Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis (po 2,5 proc.) bei finansų analitikas Gitanas Nausėda (2,3 proc.).

Portalo delfi.lt užsakymu viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ gegužės 16-26 dienomis apklausė 1006 gyventojus nuo 18 iki 75 metų.


Šiame straipsnyje: Politikų reitingaipolitikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesąmonė

Nesąmonė portretas
Didesnės nesąmonės negalėjot parašyti. Jos daugiau negu pusė Lietuvos nekenčia. Už E.Žiobienę vaikų teisų kontrolierės poste, už pataikininkiškumą, už bailumą, už tvirtos pozicijos neturėjimą, už abejingumą Garliavos istorijoje. o tai 2 asmuo mūsų Valstybėje pagal galias. Nejuokinkit, nejuokingas anekdotas.

akis

akis portretas
na ir nesamone parase,pries rinkimus bando uzhipnotizuoti zmones ir taip surinkti sau teigiama palaikyma.lauk ta dviveide ir isdavike,pasisavino is Snoro visu zmoniu lesas ir dar i premjero vieta taikosi.jei uz ja balsuos zmones tai bus aisku kad mes ne protaujantys o nevisprociai padarai.

Egis

Egis portretas
Premjero poste gyventojai labiausiai norėtų matyti I.Degutienę ?????? AR TIKRAI ?
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių