Premjeras: žydų tautos tragedija negali ir neturi būti užmiršta

  • Teksto dydis:

Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos iniciatyva sausio 27-oji paskelbta Tarptautine holokausto aukų atminimo diena.

„Neįmanoma žodžiais išsakyti nacių įvykdytos žydų tautos tragedijos mastų. Tai žmonijos istorijos gėda, kurios neturime pamiršti. Tai istorinė pamoka ateičiai. Lenkiu galvą prieš brutalaus teroro aukas. Turime jausti atsakomybės naštą ir užkirsti visus kelius galimoms antisemitizmo apraiškoms. Prieš pora dienų Vyriausybėje sutarėme dėl vieningo antisemitizmo apibrėžimo taikymo ir tai padės kovoti su galimomis šio negatyvaus reiškinio apraiškomis“, - teigia ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Sausio 25 dieną Vyriausybė pritarė antisemitizmo apibrėžčiai, kurią Bukarešte 2016 metais vykusioje sesijoje priėmė Tarptautinis Holokausto atminties aljansas. Visoms valstybės institucijoms siūloma atsižvelgti į šią apibrėžtį savo veikloje.

1940 metais nacių okupuotoje Lenkijoje įsteigta Aušvico koncentracijos stovykla buvo didžiausia iš nacistinės Vokietijos mirties stovyklų. Savo gyvybę joje prarado daugiau kaip milijonas vyrų, moterų ir vaikų. 1945 m. sausio 27 d. likę gyvi Aušvico koncentracijos stovyklos kaliniai buvo išlaisvinti.

Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja 2005 metų lapkričio 1 dienos rezoliucija paskelbė sausio 27-ąją kasmetine Tarptautine holokausto aukų atminimo diena. Šioje rezoliucijoje atmetamas holokausto neigimas, smerkiama diskriminacija ir prievarta religiniu ar etniniu pagrindu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

partija

partija portretas
lietuvos tregedija daug ziauresne,27 metai cirko ir lietuva beveik sunaikinta taikos metu...

gal

gal portretas
uztenka apie zydus turi savo sali tegul ja ir rupinasi lisdami su jav i zmoniu gyvenimus.......

zydas kibisa

zydas kibisa portretas
as tai lietuviams pastabas rasau,nepazindamas zmogaus jam peili i nugara-uz nieka suvarau-,man viskas galima
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių