Premjeras – už civilinių santykių įteisinimą homoseksualioms poroms

Premjeras Saulius Skvernelis pasisako už civilinių santykių įteisinimą vienos lyties poroms, bet ne santuokas.

„Tiems žmonėms turi būti sudarytos sąlygos spręsti tam tikrus civilinius santykius – turto, paveldimumo, atstovavimo – ir tai galima išspręsti būtent tokiu būdu. Konstitucija labai aiškiai pasako, kokio santuokos pas mus galimos, ir to reikėtų laikytis“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Konstitucinis Teismas penktadienį paskelbs nutartį byloje dėl leidimo Lietuvoje gyventi užsieniečiui, kitoje valstybėje susituokusiam su tos pačios lyties lietuviu.

Nagrinėjant šią bylą, Seimo ir Migracijos departamento atstovai sutiko, kad užsienyje sudaryta gėjų santuoka būtų pagrindas sutuoktiniui apsigyventi Lietuvoje, bet pabrėžė, kad tai nesuteiktų kitų teisių.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis komentuodamas galimybę Lietuvoje leisti tuoktis homoseksualiems asmenims pasisakė panašiai kaip premjeras – už civilinių santykių įteisinimą, bet ne santuokas.

„Mūsų partijos pozicija nesikeičia, mes turime užtikrinti žmonėms visas teisines galimybes, turtines ir visas kitas, bet įteisinti vienos lyties asmenų vedybų Lietuvoje mes neplanuojame“, – penktadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Lietuvoje nėra įteisintos nei gėjų santuokos, nei partnerystės. Keli ankstesni Lietuvos liberalių politikų bandymai šalyje įvesti civilinę homoseksualų partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Konstitucijoje yra įrašyta, jog santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada liausis tų iškrypėlių snukius rodyti,juk tai mato ir vaikai.Ar čia yra užsakyta ir gerus pinigėlius už reklamą duodami.Tegul jie sau laižosi,bet tik ne viešumoje tai rodyti.Jiems protelio pagailėjo,ir juos reikia izoliuoti nuo mūsų visuomenės,o ne juos dar leisti išsidirbinėti,šlykštu kad Kauno dienos laikraštyje tai reklamuojama. Niekada nepritariau ir nepritarsiu tų iškrypėliškų veiksmų,o tuo labiau jų santuokų. Premjeras ir karbauskis beabejo linksta į nukrypimus,nes sveiko proto žmonės taip nekalbėtu.Reikia jiems pasikonsultuoti su gydytojais kol dar nevėlu

Anonimas

Anonimas portretas
Tie pidarai tegul ir laižys kolchoznikams,milicininkams užpakalius,mes nei vienas tautos žmogus tokių santuokų niekuomet nepripažinsime.Tegul jie sau mauna iš kur atėjo,kur vedė ten tegul ir gyvena. Jie dergia visą Lietuvos žemę.Net koktu skaityti skvernelio ir karbauskio tuos pasisakymus ir pritarimus Juos reikia kaip tik vyti iš mūsų šalies.

zekemučikas

zekemučikas portretas
Būsimas Lietuvos prezidentas tikras milicnykas ir tikras pedarastų kunigas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių