Premjeras tikisi konservatorių pergalės antrame rinkimų ture

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Tėvynės Sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai po antrojo rinkimų turo gali laimėti rinkimus ir iškovoti galimybę formuoti Vyriausybę, kartu ir tvirtinti kitų metų biudžetą.

„Biudžetą svarstys šešioliktoji Vyriausybė, o kas tą Vyriausybę suformuos, parodys antras rinkimų turas, kuriame daug galimybių turi ir Tėvynės Sąjunga tapti pirmąja“, - po Vyriausybės posėdžio antradienį žurnalistams sakė A.Kubilius.

Pasak A.Kubiliaus, viskas priklausys nuo to, kaip partijoms seksis formuoti valdančiąją koaliciją.

„Tai priklausys nuo to, kaip seksis formuoti koalicijas. Lietuvoje paprastai ilgai nesiformuoja, bet Europoje būna, kai užtrunka kelias savaites ar mėnesius. (...) Bet kuriuo atveju naujasis Seimas turės apsispręsti dėl 2013 metų biudžeto. Ar suformavus Vyriausybę, ar formuojant Vyriausybę“, - teigė A.Kubilius.

Premjero vadovaujama Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai po pirmojo rinkimų turo surinkę 15,05 proc. balsų yra trečioje vietoje, daugiamandatėje apygardoje jie iškovojo 13 mandatų. Vienmandatėse apygardose 35 konservatorių kandidatai pateko į antrąjį rinkimų turą, 23 iš jų užėmę pirmąsias vietas.

Po pirmojo rinkimų turo pirmauja Darbo partija, surinkusi 19,84 proc. rinkėjų balsų ir jau užsitikrinusi 17 mandatų, į antrąjį turą pateko 36 „darbiečių“ vienmandatininkai, iš jų 13 yra užėmę pirmąsias vietas. „Darbietė“ Virginija Baltraitienė vienmandatėje Kėdainių apygardoje laimėjo jau primajame ture.

Socialdemokratų partija po pirmojo turo yra antra, surinkusi 18,38 proc. ir užsitikrinusi 15 mandatų. Į antrąjį rinkimų turą pateko 28 šios partijos kandidatai, iš jų 18 užima pirmąsias vietas. Be to, partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius jau laimėjo pirmame ture vienmandatėje Vilkaviškio apygardoje.

Po pirmojo turo po septynis mandatus pasidalijo 8,56 proc. balsų gavęs Liberalų sąjūdis ir 7,97 proc. balsų surinkusi Drąsos kelio partija. Atitinkamai į antrąjį turą pateko 6 Liberalų sąjūdžio ir 9 Drąsos kelio atstovai.

Šešis mandatus su 7,31 proc. balsų gauna partija „Tvarka ir teisingumas“, penkis mandatus - 5,84 proc. balsų gavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Antrajame ture vienmandatėse varžysis 8 „tvarkiečių“ kandidatai ir 6 LLRA kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valius

Valius portretas
Dabar mažai kas beprisimena, kas sugalvojo tą referendumą, bet krenkšės nuo jo visi — ir tie, kur laimės daugumą, ir tie palikę opozicijoje. Nes niekas nenorės trigubai permokėti už Saulės ir vėjo energiją, o rusas nedurnas ir už savo atominę elektrą paprašys nepigiai. Taip yra: Amerikos suskystintos dujos toli, norvegai savo energiją dabar parduoda ne pigiau kaip rusai, o Gazpromo RosAtomo kainos aukštai.

jonas

jonas portretas
nejau Kaunas sugros konservatoriams ...jau geriau uz drasos partija balsuot..,tik ne uz juos..nuvariuisius Lietuva zemiau bedugnes-i pragara.belieks tada tik lazda,maisa ir klumpes isigyt..ir ubagaut eit...nes pensijos ,neigalumai liks tie patys...sildymas dar brags,ir aplamai viskas brangs..nes sitie jau paeme galimai atkata uz atomine..dabar dreba,kad dali reiks grazint..ir jauciu Kaune biuletenius klastoja..nekitaip..nes nieks nesigiria,kad uz juos balsavo...Tikiu,kad Venckiene nersis is kailio,kad bent tesmus,teisesauga apvalyt nuo viokio s..-do

rinkejas

rinkejas portretas
Konservatoriai persekiodami laimėjusias partijas Žemina tautą,kuri nebenori gyventi ,kaip ligi šiol ir su Kubiliumi. Patys ieško kompromituojančios medžiagos konkurentams,o gal net ir kuria ją. Sunku nueiti nuo lovio.... E. Masiulis kalbėjo,jog norint išreikšti savo nuomonę-gali visi(tai buvo apie internetinį balsavimą),bet,net ir gave užmokėstį už vieną ar kitą partiją,juk į balsavimo kabiną galima įeiti tik po vieną.......tiesiog baisu,kaip konservatoriai laikosi lovio ir dėl elektrinės ruošiasi skleisti dezinformaciją ir tautos „NE“-jiems reiškia „NIEKUS“,bandoma skaičiuoti nuo visų gyventojų skaičiaus,bet turi būti nuo atėjusių balsuoti,nes rinkimai tuomet turi būti neįvykę taip pat. Negi prezidentė nežino,kad balsuoja tik nuo 18 metų? Ką veikia patarėjai,jei nepakonsultavo tokiu rimtu klausimu? Gal pakeis Konstituciją ir leis balsuoti net žindomiems vaikams? 2009 05 17 Prezidento rinkimai. VRK duomenys: Rinkėjų skaičius - 2.691.603 Balsavo už- 950407 Tai - 35,31% visų rinkėjų. VRK duomenys: 2012 10 14 rinkėjų- 2584479 pasisakė referendume prieš- 850799 Tai- 32,92%. 35,3% prieš 32,9% Ar prezidentė galiojanti??? Prezidentė pagyrė a.Kubilių,tai čia jau reikia ,kad Kubilius yra ŠVENTASIS?????? Ar prezidentė privalo gerbti žmones,kurie ją irgi išrinko? Ko gero,kad ne,nes prezidentė savo pasisakymais jau kursto nesantaiką Lietuvoje,kuo visą tai baigsis? ....Siaubas..... Gerbkime vieni kitus ir galime visi balsuoti už ką norime,pagaliau... ar norite ir toliau prie lovio ijunkusiu veidų ir tyčiojimosi iš tautos?kaip matosi labai bijo konservatoriai,kad jiems nuėjus nuo lovio,bus padarytas auditas ir paaiškės daugybė nusikaltimų,kurie subjauros jų veidus.... nei viena partija nėra tokia arši ir tokia išsigandusi...,tai gali reikšti tik baimę!!!!
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių