Premjeras teigia nedaręs spaudimo URM dėl tyrimo, susijusio su diplomatais

  • Teksto dydis:

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad pareikšdamas apie jo pasitikėjimo netekusius du ambasadorius jis nedaręs spaudimo dar sprendimų dėl jų likimo nepriėmusiai Užsienio reikalų ministerijai (URM).

"Nemanau, kad tai yra spaudimas. Išsakiau nuomonę, nes suprantu, kad visi valstybės tarnautojai turi dirbti valstybei, ir Vyriausybė turi gauti kuo greičiau išsamią informaciją ir iš užsienio šalių. Galiu pasakyti, kad tarptautinėje aplinkoje tokie dalykai viešai yra nediskutuojami, mes turime suprasti, kad diplomatams keliami aukšti moraliniai reikalavimai, ir čia negali būti taikomi jokie dvigubi standartai, jeigu norime elementarios tvarkos mūsų valstybėje", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Jis taip pat teigė nemanąs, kad diplomatų elgesį reikėtų nagrinėti specialioje laikinojoje Seimo komisijoje.

Premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite pareiškė nepasitikintis ambasadoriais Vengrijoje ir Azerbaidžane Renatu Juška bei Artūru Žurausku, kurių privatūs pokalbiai paviešinti internete.

Ministras pirmininkas pareiškė, kad tokią jo poziciją nulėmė moralės klausimai.

"YouTube" portale paskelbtuose garso įrašuose, kurių autentiškumas oficialiai nepatvirtintas, bet ir nepaneigtas, diplomatai dalijasi asmeninėmis pažiūromis apie Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktą, vidaus situaciją Turkmėnijoje ir laido replikas apie valstybės vadovus.

Tuo metu Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dar nėra paskelbęs ministerijos išvadų dėl šio incidento. Ministras tvirtino, kad tai gali būti padaryta penktadienį po Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdžio.

Pagal Konstituciją, ambasadorius atšaukti gali prezidentė Dalia Grybauskaitė, gavusi atitinkamą Vyriausybės teikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių