Premjeras siūlys atšaukti įsakymą dėl V.Gailiaus atleidimo

Premjeras Andrius Kubilius siūlys Vyriausybei, kad ši teiktų pavedimą Vidaus reikalų ministerijai stabdyti konkursą į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo pareigas.

Ministro pirmininko teigimu, Vyriausybė taip pat turėtų atšaukti įsakymą dėl Vitalijaus Gailiaus atleidimo iš FNTT direktoriaus pareigų, jei to nepadarys vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

„Premjeras siūlys Vyriausybei, kad ši teiktų pavedimą VRM sustabdyti konkursą į FNTT vadovo pareigas ir atšauktų įsakymą dėl FNTT direktoriaus atleidimo, jei to nepadarys pats ministras“, - BNS antradienį sakė premjero atstovė spaudai Jarda Paukštienė.

Interviu Lietuvos radijui premjeras sakė, kad „labai svarbu teisingumo atstatymas“.

„Būtų didelė klaida nenukelti vėlesniam laikui FNTT vadovų skyrimo konkurso. Taip pat FNTT vadovų atleidimo įsakymai yra neteisingi ir juos, jeigu ne pats ministras atšaukia, tai turėtų atšaukti Vyriausybė“, - sakė ministras pirmininkas.

Vyriausybės vadovo teigimu, taip pat ketinama keisti FNTT statusą, kad institucija nebūtų atskaitinga tik Vidaus reikalų ministerijai: „Apie struktūrinę FNTT vietą visoje mūsų valstybės sąrangoje turime galvoti, keisdami jos atskaitomybę ir priklausomybę vienai VRM“.

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė po pirmadienio vakarą vykusio Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovų susitikimo sakė, kad Vyriausybė artimiausiu metu turėtų svarstyti Seimo Antikorupcijos komisijos siūlymą atšaukti R.Palaičio įsakymus atleisti FNTT vadovus.
Konkurse į FNTT vadovus atsirado tik vienas kandidatas.

Ministerija konkursą paskelbė prieš kelias savaites. R.Palaitis pirmadienį sakė, kad konkursas tikriausiai vyks „artimiausią penktadienį“.

Konkursas paskelbtas po to, kai vidaus reikalų ministras R.Palaitis iš FNTT direktoriaus pareigų atleido V,Gailių. Konservatorių vadovas premjeras A.Kubilius tokį sprendimą pavadino klaida ir pateikė prezidentei atleisti iš pareigų ministrą. Prezidentė pirmadienį apsisprendė netenkinti A.Kubiliaus teikimo.

R.Palaitis FNTT direktorių V.Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, gavęs Valstybės saugumo departamento medžiagą. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.


Šiame straipsnyje: FNTTVitalijus Gailius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pikasas

Pikasas portretas
Būtų netgi labai keista, jei susiklosčiusioje situacijoje premjeras ir vyriausybės ministrų kabinetas nepasinaudotų savo įstatyminėmis galiomis. RETRO. CITUOJU : Tai kas toliau? Manau, kad svarbus gali būti Vyriausybės žingsnis, panaikinant ministro R.Palaičio įsakymus, palietusius FNTT vadovus. Premjeras gali susiskaičiuoti "galvas" ir pasiūlyti kabinetui apsispręsti. A.Kubilius šiuo sprendimu neturi ką prarasti. Tai tik pareigūnų sugrąžinimas į darbą, neliečiantis kabineto narių kėdžių. Manau, kad verta leisti FNTT iškasti tai, ką jau buvo pradėję. Būkime supratingi ir neatmeskime tikimybės, kad tai buvo viena iš tų priežasčių, dėl kurio "iešmininkui" R.Palaičiui buvo liepta korumpuotam traukiniui pakeisti šviesoforo spalvą iš raudonos į žalią.

Stasys

Stasys portretas
Pradėsiu gerbti A. Kubilių , nors niekada nepriklausiau konservatorių elektoratui. Sėkmės ir stiprybės , Premjere!

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Keliolika metų kontrabandininkai, prichvatizatoriai , gražiausi sklypų grobikai, stiklainių senamiesčiuose statytojai, PVM grobstytojai mokėjo kyšius tašėmis grynų pinigų politikams ir teisėsaugininkams, kad tie apsimestų, kad nieko nemato ir nieko negaudytų. Vagys ir žulikai buvo nepagaunamieji ne todėl, kad labai gudrūs, o todėl kad niekas jų negaudė. Už kyšius. Ir štai atsirado FNTT vadovai Gailius su Giržadu, kurie neišsigando ir pradėjo tikrinti visus. Pradėjo griūti 30 metų dar prie sovietų susisformavusi blato ir kyšių sistema. Štai todėl sujudo tie visi kontrabanderos su slaptaisiais patarėjais ir jų šantažuojamomis, įtakojomomis, spaudžiamomis ir papirkinėjamomis partijomis ir pavieniais politikais. Sujudo, sugalvojo poligrafinę schemą ir atleido FNTT vadovus Gailių ir Giržadą. Dabar skuba bet kokia kaina paskirti vietoj jų arba valdomus, arba bevalius, kaip ir kitose teisėsaugos ir spec.tarnybose vadovus. Kad toliau klestėtų blatas ir kyšiai. Todėl reikalingas taikus sukilimas prieš šią sistemą. Kuo daugiau žmonių susirinks 2012 03 17 d. 14.00 val.mitinge "Už teisingumą" prie Seimo, tuo garsiau visi kartu galėsime pasakyti "Užteks". Paraginkime valdžią apsivalyti! Neleiskime valstybės paversti plėšikų gauja!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių