Premjeras: Seimo rinkimuose aiškaus favorito nebus

Konservatorių vadovas premjeras Andrius Kubilius prognozuoja, kad spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose aiškaus lyderio nebus, o bent kelios partijos pasieks labai panašių rezultatų.

„Nesu orakulas, bet, ko gero, bent kelios partijos pasieks labai apylygių rezultatų“, - pirmadienį paskelbtame interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė A.Kubilius.

Pasak Vyriausybės vadovo, vienas iš esminių principų formuojant valdančiąją koaliciją po rinkimų bus požiūris į darbų tęstinumą.„Klausimas bus, ne kas laimėjo rinkimus, o kokios formuosis koalicijos. O vienas esminių principų jas formuojant bus požiūris į darbų tęstinumą“, - sakė premjeras.

A.Kubiliaus teigimu, po rinkimų valdžiai reikėtų siekti mažinti skolos augimą, tęsti energetikos infrastruktūros projektus ir siekti ekonomikos modernizavimo.

„Reikia tęsti tokią finansų politiką, kokią įgyvendinome per pastaruosius keletą metų. Jau kitą kadenciją gal pavyktų pasiekti perteklinį biudžetą, reikia mažinti skolos augimą“, - kalbėjo premjeras.

„Antra, reikia tęsti energetikos infrastruktūrinius projektus kuriant vartotojams palankią energetikos sistemą ir didinant valstybės konkurencingumą. Tai bus vienas pamatinių visos tolesnės ekonomikos perspektyvos dėmenų visą artimiausią dešimtmetį“, - sakė A.Kubilius.

„Trečia, atsigavus po 2009-2010 metų pasaulinės krizės būtina nuosekliai siekti savo ekonomikos modernizavimo. Siekiai tapti Šiaurės ir Baltijos regiono vienu iš aukštųjų technologijų paslaugų centru reikalauja naujų iniciatyvų ir idėjų tiek pritraukiant užsienio kapitalą, tiek sudarant galimybes jaunam inovatyviam verslui veržtis į priekį. Ir tokio atsiranda vis daugiau“, - teigė premjeras.

Balandžio mėnesį atliktos apklausos duomenimis, šiuo metu populiariausia yra opozicinė Darbo partija, už kurią ketina balsuoti apie 18 proc. rinkėjų.Pagal „Lietuvos ryte“ skelbtą „Vilmorus“ apklausą, socialdemokratai gali tikėtis apie 16 proc. paramos, partija „Tvarka ir teisingumas“ 11 proc., Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai 8 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių