Premjeras ragina nepanikuoti dėl gripo epidemijos

Premjeras Andrius Kubilius ragina nekelti panikos dėl šalyje kilusios gripo epidemijos. Anot jo, visos žinybos dirba operatyviai, atsižvelgdamos į situaciją.

„Atidžiai stebime situaciją ir nedelsiant adekvačiai reaguojame į iššūkius, kuriuos kelia ši epidemija. Tiek Sveikatos apsaugos ministerijos specialiai sudaryta komisija, tiek ekstremalių situacijų komisija dirba savo darbą, imamės tų priemonių, kurios būtinos. Reikia situaciją vertinti adekvačiai ir objektyviai.

Epidemija yra rimtas reikalas, tačiau nereikia pamiršti ir to fakto, kad kiekvienais metais buvo reguliaraus gripo susirgimų paūmėjimai ir kiekvienais metais nuo gripo būdavo mirčių. Todėl dabartinė situacija neturėtų sukelti nevaldomo nerimo ir panikos”, - interviu Lietuvos radijui antradienį teigė A. Kubilius.

Gripo epidemija jau paskelbta 30 šalies savivaldybių iš 60-ies. Praėjusią savaitę Lietuvoje buvo daugiau kaip 400 hospitalizuotų gyventojų, dviejų žmonių būklė šiuo metu yra sunki, reanimacijoje guli beveik 40 žmonių.

Šalyje jau užfiksuoti du mirčių nuo gripo atvejai. Praėjusią nuo pandeminio gripo komplikacijos Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Vaikų intensyvios terapijos skyriuje mirė 14 metų berniukas. Pirmadienį nuo gripo sukeltų komplikacijų mirė 40-metis Visagino gyventojas.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis Lietuvos radijui teigė, kad gripo epidemija visoje šalyje greičiausiai bus paskelbta jau antradienį.

 


Šiame straipsnyje: gripo epidemijakiaulių gripas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių