Premjeras: puoselėkime lietuvišką savimonę, kalbą ir ryšį su Lietuva

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo renginyje „100 Lietuvos veidų sujunkime - Lietuvą“, kurį organizavo Pasaulio lietuvių bendruomenė, Lietuvos nacionalinis kultūros centras, Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.

„Sveikinu visus susirinkusius į unikalų Pasaulio lietuvių bendruomenių ir Lietuvos tautinių bendrijų paviljonų miestelį. Sveiki visi sugrįžę į tėvynę. Šiandien globali Lietuva yra namie ir tai puiki proga švęsti. Lietuvos valstybingumo šimtmetis – sėkmės istorija, sujungianti  mus ir vienijanti dar stipriau“,- sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad Lietuva šiandien laisva ir nepriklausoma, drąsi ir auganti valstybė. Jos balsą girdi pasaulis, o pasiekimus vertina tarptautinė bendruomenė. Anot S.Skvernelio, laimėjimai priklauso ne nuo šalies dydžio. Nesame didelė valstybė, bet turime didingą istoriją. Jos įkvėpti šiandien auga nauji Lietuvos herojai. Stiprios asmenybės – Lietuvos veidai, kurie savo pavyzdžiu ir pasiaukojimu tvirtina bendruomenes ir pasaulio lietuvių vienybę.

Premjeras nuoširdžiai padėkojo pasaulio lietuviams, juos vienijančioms organizacijoms ir bendruomenėms už aktyvią veiklą, prasmingus darbus Lietuvai. Jis teigė, kad Lietuva ir toliau stiprins ryšius su diaspora, rems lietuviškas organizacijas ir bendruomenes užsienyje, įvairias jų iniciatyvas, kurios padeda puoselėti ir saugoti lietuvišką savimonę, mūsų kalbą ir ryšį su Lietuva.

„Tik tikėdami, bendradarbiaudami ir dirbdami išvien, augsime ir klestėsime. Kviečiu visus būti geriausiais Lietuvos ambasadoriais. Tegu šios unikalios šventės vienybė įkvepia mus gerbti vienas kitą, mylėti savo tėvynę ir skleisti šią žinią aplinkiniams ir ateities kartoms. Kvieskime atvykti, kvieskime keliauti, kvieskime čia pasilikti!”,- sake Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saukiu as jus Vardan Ios Lietuvos.

Saukiu as jus Vardan Ios Lietuvos. portretas
Kvieciu visus gryzti i Lietuva .Padeti kelti Lituvos gerove ,ekonomika.Vaikus mokinti Lietuviu kalbos.O ne dziaugtis Lietuva uz juriu mariu,Ir sakyti kaip mes mylim Lietuva.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių