Premjeras Pagėgiuose gerai įvertino pasieniečių darbą

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, penktadienį lankydamasis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinėje, susipažino su jos veikla ir darbo rezultatais, apžiūrėjo štabo teritoriją, kur taip pat veikia rinktinės muziejus, šaudykla, yra kontrabandinio turto sandėlis.

„Pagėgių rinktinei tenka labai didelė atsakomybė – saugoti 178 kilometrų išorinę Europos Sąjungos sieną su Rusijos Federacija, kurios didžioji dalis driekiasi Nemunu. Šis prieš 22 metus įkurtas pasieniečių padalinys yra vienas moderniausių Lietuvoje, čia dirba patyrę vadai ir pasišventę savo darbui pareigūnai. Linkiu visiems mūsų valstybės sieną saugantiems vyrams neprarasti budrumo ir, žinoma, taikos“, – sako premjeras.

Pagėgių rinktinės pasieniečiai užkerta kelią valstybės sienos pažeidėjams, nelegaliai migracijai, kontrabandai, narkotinių medžiagų ir ginklų gabenimui, įvairioms kitoms nusikalstamoms veikoms. Jie taip padeda gelbėjant per potvynius ar ieškant dingusių žmonių. 

Vyriausybės vadovas nuvyko ir į Pagėgių rinktinės Bardinų užkardą, kur buvo supažindintas su valstybės sienos stebėjimo sistema.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

valiokas

valiokas portretas
maladec Butcka stumia:)

anekdotas

anekdotas portretas
vertintojas,ar jis ismano apie ta darba ?...kiausiniu kiausinis...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių